Zomeractiviteiten voor kwetsbare kinderen in Olst-Wijhe: “Ieder kind een fijne zomervakantie”

Leestijd: < 1 minuut

De Gemeente Olst-Wijhe gaat aan zo’n 60 tot 80 kinderen deze zomer sport, spel en educatieve activiteiten aanbieden. Het zomerprogramma moet bijdragen aan de ontwikkeling en het welzijn van kwetsbare kinderen. De zomeractiviteiten vinden, onder andere, plaats bij Summercamp Heino en Zwembad De Welters in Wijhe.

Op uitnodiging
Het programma is bedoeld voor zowel Oekraïense kinderen als andere kwetsbare kinderen. De gezinnen/kinderen die in aanmerking komen ontvangen een persoonlijke uitnodiging van de gemeente. 

Zes weken vakantie, niet voor iedereen fijn
“Alle basisschoolleerlingen hebben zes weken vakantie, maar dit houdt niet vanzelfsprekend in dat je op vakantie kunt in of aan activiteiten kunt meedoen”, vertelt Anita ten Broeke, woordvoerder communicatie van Gemeente Olst-Wijhe. “Helaas kan deze periode ook negatieve gevolgen hebben. Veel kinderen raken in de zomerperiode achterop in hun ontwikkeling. Vooral voor groepen waar al een achterstand is ontstaan, kan het zogenaamde ‘zomergat’ leiden tot vergrote achterstanden bijvoorbeeld vluchtelingen of kinderen van minima.”

Anita vervolgt: “Omdat sommige gezinnen beperkte financiële middelen hebben en soms geen eigen huis en tuin of nog niet beschikken over een sociaal netwerk, is het voor de kinderen niet gemakkelijk om een zinvolle zomer door te brengen.”

Inclusiviteit
“We gaan voor zo’n 60 tot 80 kinderen ontspannende en leerzame activiteiten organiseren op mooie locaties zoals het Zwembad in Wijhe en Summercamp in Heino. Daarbij krijgen de kinderen de kans elkaar beter te leren kennen en even ergens anders te kunnen zijn dan thuis. Het gaat ons ook vooral om inclusiviteit; alle kinderen hebben recht op een fijne zomervakantie,” aldus Anita.  

Het programma wordt georganiseerd vanuit de Oekraïneopvang in Olst-Wijhe in samenwerking met maatschappelijke partners.  

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio