Deventer brandweer assisteert in Apeldoorn

Leestijd: 2 minuten

Bij een enorme brand in Apeldoorn is de hulp van Deventer ingeroepen. Nadat een ploeg van de Deventer brandweer al richting Gorssel was gedirigeerd, helpen extra troepen hun collega’s in Apeldoorn.

De brand is gemeld aan ‘De Hoge Dries’ in Apeldoorn en ter plekke is de situatie al snel opgeschaald naar Grip 1. Omdat er sprake is van een gewonde, is er een traumahelikopter onderweg naar de plek des onheils.

Apeldoorn riep eerst de hulp in van Otterlo, maar al snel werd duidelijk dat er groot materieel benodigd was, waardoor ook Deventer (naast Epe en Uddel) om hulp werd gevraagd. De zeer grote brand, zoals de brandweer het zelf omschrijft, woedt op de zolder van het pand, de vlammen slaan uit het dak…

Om 16: 44 uur is ook de brandweer van Brummen verzocht te assisteren bij deze zeer grote brand in Apeldoorn. De brand heerst in vier appartementen boven een supermarkt (Aldi). Er is nog geen duidelijkheid over de oorzaak van deze brand.

Omdat de brandweer van Deventer nu twee teams onderweg kent, ook in Gorssel wordt geassisteerd, is er een oproep uitgegaan voor de herbezetting voor de kazerne aan de Schoonevaardersstraat.

Later op de dag ‘haalde’ deze brand zelfs het landelijke nieuws, zie onderstaande foto:

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio