Oud GA Eagles speler achter de tralies

Leestijd: 2 minuten

Oud Go Ahead Eagles middenvelder Quincy Promes moet de gevangenis in. De rechter veroordeelde Promes tot een straf van 18 maanden. Ook moet hij smartengeld uitkeren aan het slachtoffer.

Het slachtoffer is familie, zijn neef Esajas om precies te zijn. Op een familiefeestje heeft Promes zijn neef in de knie gestoken. De rechter had eerst een straf van 24 maanden uitgesproken, deze straf is nu omgezet in 18 maanden.

De 31-jarige Promes was zelf niet aanwezig bij de zitting waarbij hij ook gesommeerd werd 7.000 euro uit te keren aan het slachtoffer. Promes is momenteel in Moskou, hij staat daar onder contract van Spartak Moskou waar hij het enorm naar zijn zin heeft.

VOLENDAM – FC Volendam – Go Ahead Eagles, Jupiler Play offs promotie/degradatie finale, seizoen 2012-2013, Kras Stadion, 26-05-2013, GA Eagles viert promotie naar de eredivisie, GA Eagles-speler Quincy Promes

Hoe het gaat verlopen met de aanklacht inzake drugssmokkel moet nog blijken, dat is een andere zaak die nog moet voorkomen. Promes wordt daarin verdacht van investering in een drugssmokkel, een straf waar ruim tien jaar gevangenisstraf op kan komen te staan.

Promes werd in 2012 voor één seizoen gehuurd van FC Twente. In die tijd bij Go Ahead Eagles promoveerde hij met het team van Eric Ten Hag. Aansluitend kwam de Amsterdammer uit voor Spartak, Sevilla, Ajax en momenteel staat hij weer onder contract bij Spartak in Moskou. Daar staat hij nog tot 2024 onder contract.

Foto: Erik Pasman, website @ga-eagles

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio