Beeldend kunstenaar Erwin Zijlstra gaat los met papier

Leestijd: < 1 minuut

Papier was een nieuwe manier van werken voor de liefhebber van beeld en visualisatie. Maar voor ‘Wat De Hanze’ kreeg de beeldend kunstenaar de vraag iets te doen met afgeschreven boeken. Alsof hij badend in het zweet ontwaakte uit een nachtmerrie, wist hij ineens wat hij wilde gaan doen: kunst met én van papier.

Afgeschreven
Strijdtoneel wordt de Deventer Bibliotheek aan de Stromarkt. Hier zal Zijlstra samen met nog anderen, kunst laten ontstaan uit papier. Verpulverde boeken, losse snippers en halve zinsdelen liggen uitgestrooid over tafel. Hekwerken worden aangebracht en dozen vol met afgeschreven boeken liggen op de vloer. “Afgeschreven boeken. Tsja, wanneer is een boek nou afgeschreven”, denkt de boekenwurm hardop. Achterop elk boek prijkt een sticker: afgeschreven.

Natuur
Zijlstra is geïnspireerd door de natuur en natuur vormt zeker een onderdeel van zijn papieren laboratorium. “Ik werk veel met blaadjes, zaadjes en andere soorten granen. Ik probeer op deze manier een stuk leven te blazen in iets wat niet meer leeft.”
Het papier wordt als basis gebruikt voor allerlei activiteiten; o.a. voor het schrijven van liefdesbrieven, voor kalligraferen en om zelf een boekje te maken. Jong en oud kunnen hieraan meedoen.

Van zaterdag 23 september t/m zaterdag 30 september zal Erwin Zijlstra met zijn Pulp Fiction Papier Lab te vinden zijn in de bibliotheek in de Deventer binnenstad.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio