Trotse Arco Hofland in zijn nieuwjaarstoespraak over Raalte: “Een gemeente is waar mensen wonen die met elkaar een gemeenschap zijn”

Leestijd: 2 minuten

“En dat heb ik gemerkt. De saamhorigheid, samen dingen organiseren, het trots zijn op je omgeving ik kom dat overal tegen. Broekland feestweek, Luttenberg, Nieuw-Heeten 100 jaar, Pompdagen in Heino, 900 jaar Raalte, Stöppelhaene, Ponyweek in Heeten en ik ben hier pas een half jaar. Ik kijk uit wat me de komende maanden nog te wachten staat”, zo opende de waarnemend burgervader de avond in het HOFTheater.

Hofland liet een aantal leuke evenementen de revue passeren die het afgelopen jaar in Raalte zijn georganiseerd en lichtte met name Raalte900 er logischerwijs uit.

Tekst gaat verder onder de foto…

In de foyer in afwachting…
Foto: Geert Hannink

Raalte is hét centrum van Salland
Ook de huidige wereldse situatie werd aangestipt, maar met name Salland kreeg natuurlijk de volle aandacht: “Salland is de menselijke maat. En de gemeente Raalte is niet voor niets HET centrum van Salland. Op ons rust de verplichting om iedereen wat meer Salland te gunnen en te geven. Die voorsprong hebben we en werken we verder uit.”

Tekst gaat verder onder de foto…

Waarnemend Burgemeester van Raalte Arco Hofland met zijn nieuwsjaarspeech
Foto: Geert Hannink

De schande van Mariënheem
Naast de energietransitie besprak Hofland ook het veelbesproken dorp Mariënheem: “Zo blijven we lobbyen om de schande van Mariënheem op te lossen. Zo blijven we inwoners centraal stellen en is de menselijke maat ons vertrekpunt en zit dat in ons DNA!”
Vanuit het bruggetje waardering kwam de speech ten einde en werd de afslag genomen naar ‘Het Goudhaentje’.

Tekst gaat verder onder de foto…

De winnaars van het Goudhaentje 2023 – De Droomdag
Foto: Geert Hannink

De Droomdag
“Een prijs die bedoeld is om mensen die omzien naar anderen te waarderen”, sprak de burgemeester gedreven. “De winnaar van het Goudhaentje van 2023 is geworden: De Droomdag!” en zo ging de €1000 naar Stichting Droomdag dat droomdagen organiseert voor gezinnen met een levensbedreigend zieke ouder.

Tekst gaat verder onder de foto…

De drie prijswinnaars van Het Goudhaentje 2023
Foto: Geert Hannink
Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio