Afgelopen maandag was de jaarlijkse presentatie van de Gault&Millau gids. Een van de meest prestigieuze restaurantgidsen van het land. Eén van de stijgers op deze lijst is restaurant The Lemon Tree uit Deventer. Met 15 van de 20 punten zijn ze dit jaar het hoogst gewaardeerd in ons gebied.
Anders dan de welbekende Michelinsterren richt de Gault&Millau gids zich meer op de totale gastronomie. Behalve de kwaliteit van de gerechten wordt ook gekeken naar bijvoorbeeld de service, de ambiance en de wijnkaart. The Lemon Tree is gestegen in de lijst en staat nu als hoogst aangeschreven in de regio.
Motivatie
Een beoordeling waar ze trots op zijn zo vertelt sommelier Shen Meulens, sinds twee jaar werkzaam in Deventer: “We zijn heel trots op deze beoordeling. Gasten weten je toch sneller te vinden met zo’n lovende beoordeling. Het zorgt voor een motivatie om het voor volgend jaar nog beter te doen. Verder blijven we gewoon doen waar we blij van worden. Het is heel fijn dat onze inspanningen gewaardeerd worden.”
De restaurants worden anoniem beoordeeld en krijgen op basis van het totaalplaatje een beoordeling op een schaal van 20. Elk jaar komt er een nieuwe versie van de gids uit. Tevens worden er prijzen uitgereikt voor o.a. ‘Chef van het Jaar’, ‘Dessert van het Jaar’ en ‘Wijnkaart van het Jaar’.
In totaal hebben vijf restaurants in Salland een beoordeling van de gids gekregen. Naast The Lemon Tree zijn dit: IJssel Restaurant, Restaurant ’t Arsenaal en Restaurant Bouwkunde uit Deventer en Restaurant het Buitenhuys in Heino. In totaal zijn bijna 850 restaurants in de gids opgenomen.
Tip ons !
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl