Dromen kunnen uitkomen tijdens de Droomdag in Raalte

Leestijd: 2 minuten

Iedere laatste zondag van de maand is het koopzondag in het winkelcentrum van Raalte. Van 13:00 tot 17:00 uur zijn de meeste winkels en horeca geopend. Aanstaande zondag 28 april, wordt er iets speciaals gedaan; er wordt namelijk een Droomdag georganiseerd. Het is alweer de vijfde editie van deze bijzondere dag, een dag waar dromen uit komen van mensen met een verstandelijke beperking.

Altijd al willen werken achter de kassa bij een supermarkt, of koffie rondbrengen bij een restaurant? Helpen in de keuken, bij de brandweer of de politie, het kan tijdens de ‘Droomdag’ in Raalte. De hele dag zal in het teken staan van verschillende activiteiten, van workshops volgen tot meezingen met je favoriete zanger.

Handen uit de mouwen
In samenwerking met SallandWonen en bouwbedrijf Valk, mogen de mensen met een beperking, klussen in het Kulturhus, daar worden appartementen gerealiseerd. De dromen zullen zeer divers zijn, dat maakt het juist zo leuk, helpen mensen mooi te maken bij de kapper, de conducteur begeleiden in de trein, of voor één dag de politie helpen? Het kan en mag tijdens de Droomdag, de handen worden uit de mouwen gestoken.

Diverse optredens
Op een podium op de Grote Markt treden de Raalter (volks)zangers Roy Schulten en Johan Bril op. De deelnemers aan de Droomdag klommen vorig jaar spontaan het podium op om mee te zingen met één van de zangers. Dit vond de organisatie zo leuk, dat het een vast programmaonderdeel is geworden.

Opening bij Laurel’s
In een stoet gaan de deelnemers naar de Grote Markt voor de opening van de dag. Een dweilorkest zal hierin zorgen voor een gezellige noot. De burgemeester opent om 13:15 uur het festijn en dan vertrekken de deelnemers naar hun werkzaamheden tijdens hun ‘Droomdag.’

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio