Politieacties: geen bekeuringen 7 mei

Leestijd: < 1 minuut

De politiebonden hebben een actie aangekondigd op 7 mei. Ze zullen deze dag geen bekeuringen meer uitdelen voor lichte overtredingen. Dit is naar aanleiding van de vastgelopen onderhandelingen over de Regeling Vervroegd Uittreden (RVU).

De RVU heeft als doel het makkelijker maken eerder te stoppen met werken. Deze regeling wordt vaak gebruikt bij ‘zware’ beroepen. De politiebonden willen een verbeterde regeling voor hun leden. Vooralsnog gaan de werkgevers en het kabinet hier niet in mee.

Actiebon
Nadat eerdere acties tot niets hebben geleid hebben de bonden besloten om op 7 mei lichte overtredingen af te doen met een waarschuwing en een bon met een hartelijke groet met informatie over de actie erop, in plaats van een bekeuring. Volgens het platform ‘Politie in Actie’ heeft deze actie geen einddatum. Ze zullen dus doorgaan met de actie tot er resultaat is geboekt.

Geen vrijbrief
Ook in onze regio doen de politiekorpsen mee met de actie: “Onder deze lichte vergrijpen vallen bijvoorbeeld fietsen zonder licht en wildplassen,” zo melden de gezamenlijke bonden in een statement. Ondanks dat de actie inhoud dat er geen boetes worden uitgedeeld betekend dit niet dat alle remmen los kunnen: “Deze actie is uiteraard geen vrijbrief voor het maken van overtredingen. Iedere politieagent heeft de bevoegdheid te bekeuren wanneer hij of zij daar aanleiding toe ziet. Het is en blijft aan de beoordeling van de betreffende agent.”

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Rick Beekman
Rick Beekman stagiair bij Salland1.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio