Lezing ‘Oekraïne, klem tussen twee grootmachten’ in Holstohus Olst

Leestijd: 2 minuten

Voormalig ambassadeur in Oekraïne en Rusland Ron Keller zal op 13 mei een lezing houden over de situatie tussen Rusland en Oekraïne. Tussen 2005 en 2017 was hij Nederlands ambassadeur in Oekraïne, Rusland, Turkije en China. Die combinatie als topdiplomaat, adviseur en onderhandelaar in internationale gremia (adviserend orgaan van vertegenwoordigers) zoals de EU, het IMF, de OESO en de Wereldbank, geeft een unieke meerwaarde aan zijn lezingen.

Ron is ook actief als (gast)docent aan onder meer de universiteiten van Groningen en Leiden. Hij is regelmatig actief als commentator en strategisch analist in Nederlandse dagbladen en voor de Nederlandse en internationale radio en TV.

Oekraïne, klem tussen geopolitieke grootmachten’
Oekraïne heeft een lange, maar ook tragische geschiedenis. Vanaf het moment dat, begin jaren negentig, Oekraïne weer onafhankelijke werd, ging het zijn eigen weg zoeken. Ook in relatie tot supermachten zoals Rusland, de VS en Europa. Hoe heeft dit kunnen leiden tot de afschuwelijke oorlog die we nu meemaken? Waarom is die oorlog uitgebroken? Hoe gaat het aflopen en in welke mate worden geopolitieke spanningen in de wereld er door beïnvloed? Tenslotte, wat zijn de gevolgen op langere termijn voor burgers en bedrijven, ook in Nederland? Op al deze vragen geeft Ron antwoord.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Foto van: Hier in Salland

Lezingenreeks
Het Nut biedt, in samenwerking met utHuus een lezingenreeks aan over actuele onderwerpen. De lezing ‘De Verdeelde Staten van Amerika’ door Charles Groenhuijsen op 8 april was de eerste in de reeks.

Het Nut
Het Nut Olst-Wijhe organiseert interessante en boeiende activiteiten voor leden en niet-leden. Wij streven naar veel variatie in de onderwerpen van de lezingen, excursies en films waarbij kwaliteit voorop staat.

Entree
De aanvang is 20:00 uur en de lezing is 22:00 uur afgelopen. De lezing zal plaatsvinden in Theaterzaal Holstohus in Olst. De prijs van de tickets is 15 euro en voor Nut-leden 10 euro.

Tip ons!
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio