Diamanten tintje bij bezoek burgemeester aan echtpaar Venema

Leestijd: 2 minuten

Waarnemend burgemeester Arco Hofland had het druk deze week, hij mocht bij twee diamanten echtparen op bezoek komen. Wim en Minnie Venema waren op 14 mei 60 jaar getrouwd en dat laat Hofland natuurlijk niet onopgemerkt. Hij bracht het echtpaar een bezoekje, waarbij de boog helaas de harde wind niet had overleefd. Gelukkig had de familie het stel mooi vastgelegd waardoor er toch een foto was.

Wim Venema is geboren op 22 augustus 1937 in Dokkum en verhuisde in 1939 naar Raalte. Nellie van Langen werd geboren op 25 oktober 1941 in Holten. In de jaren 60 kwamen de jonge mensen elkaar tegen tijdens een dansavond in Bathmen. Wim was volgens eigen zeggen stapelverliefd maar zijn wilde haren nog niet kwijt. Toch haalde Wim de jonge Nellie de volgende dag op voor een dansavond maar via via kwamen ze uiteindelijk in Holten terecht.

Hevea in Raalte
De twee kregen verkering waarna ze zich vrij snel daarna verloofden. Wim werkte bij de Hevea in Raalte en Nellie werkte in een naaiatelier. Op 14 mei 1964 gingen ze trouwen en wonen in een gehuurde woning van Hevea, deze hebben ze later noodgedwongen gekocht en nu wonen ze er nog steeds. Ze kregen samen twee dochters waar moeder Nellie fulltime voor ging zorgen, daarnaast hielp ze een aantal mensen in de huishouding.

Vele reizen gemaakt
Met het gezin zijn vele reizen gemaakt in Duitsland en Frankrijk en Terschelling werd elk jaar bezocht. Nadat de kinderen waren uitgevlogen ging het stel samen op reis door Europa. Het 45 en 50-jarige jubileum werd met de hele familie gevierd in Disneyland Parijs.

Vrijwilligerswerk
Wim is altijd actief geweest als redacteur en kantine beheerder bij SV Raalte, hij is daar erelid. Ook heeft hij heeft geholpen bij de kinderolympiade en bij houtdorp in Raalte en nog steeds helpt Wim mee in de winkel voor hulp aan Oekraïne.

Liefde
De kinderen van Wim en Nellie geven aan dat ze zien dat het stel nog heel veel van elkaar houdt en dat ze elkaar en de kinderen altijd gesteund hebben. Ze geven hun ouders alle liefde die ze hebben en hopen dat ze nog lang samen zullen zijn.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio