Gouden weekend voor Sallandse Sportploeg bij Special Olympics: “Tranen van blijdschap”

Leestijd: 2 minuten

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover: de Special Olympics in Breda en Tilburg. De Sallandse Sportploeg kwam, vanuit verschillende verenigingen binnen Salland, in actie bij vijf verschillende sporten. vanuit verschillende verenigingen binnen Salland. Zwemcoach Wendy Scholten ging mee als een van de begeleiders: “Het was fantastisch!”

“De atleten hebben het echt supergoed gedaan”, vult Wendy verder aan. “Er waren alleen maar blije gezichten. Daardoor krijg je vanzelf ook een goed weekend.” Of er nog medailles gewonnen zijn? “Ontelbaar veel”, vertelt de begeleidster enthousiast. In totaal mochten de sporters maar liefst 14 gouden, 14 zilveren en 13 bronzen plakken mee naar huis nemen. Ook deelnemers van plek vier tot en met acht, kregen een vaantje als aandenken.

“We gaan het niet meer doen, zoek het maar uit”
Naast de medailles had de zwemcoach zelf nog een ander hoogtepunt wat haar is bijgebleven bij het openwaterzwemmen: “Een dame en een heer hadden bedacht ermee te stoppen. ‘We gaan het niet meer doen Wendy! Zoek het maar uit’, vertelden ze. Na even met elkaar gepraat te hebben, gingen ze toch weer terug het water in. Uiteindelijk haalde de dame brons en de heer zilver. Dat zijn supergave momenten waarbij het niet gaat om de medailles, maar om het feit dat ze alsnog gestart en gefinisht zijn en een fantastische prestatie hebben neergezet.”

Ook de sporters reageerden met veel trots: “Ze waren ontzettend blij. Zo blij dat ze ervan moesten huilen. Volgens mij hebben we allemaal bijna de hele middag bij het open water tranen gelaten, gewoon van blijdschap en vanwege hun knappe prestatie.”

Alle koppies aan het stralen
Omdat er zoveel Sallandse sporters meededen aan de Special Olympics, ging de Sallandse Sportploeg met twee bussen terug richting Wijhe. Wendy blikt met een glimlach terug: “In onze bus was het erg rustig, want de sporters waren heel moe. De deelnemers die ik gesproken heb lieten vol trots hun medailles en prestaties zien. Toen we in Wijhe aankwamen, aten we met zijn allen een patatje en kon je ondertussen aan alle koppies zien wat voor een mooi weekend zij gehad hebben. Dan zie je dat ze stralen en dat is het allermooiste!”

Bekijk hieronder enkele foto’s van de Sallandse Sportploeg bij de Special Olympics:

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio