Komt er een einde aan 35 jaar Go Ahead Eagles op ‘Klein Milanello?’

Leestijd: 3 minuten

Liefkozend wordt De Woldermarck, het sportcomplex van SV Terwolde, door GA Eagles en haar fans ‘Klein-Milanello’ genoemd. De gemeente Voorst, waar Terwolde onder valt, heeft besloten geen vergunning te verlenen aan Go Ahead Eagles voor wedstrijden en de open training op 26 juni. Dit werd bekend gemaakt in de raadsvergadering van Voorst waar burgemeester aangaf gemotiveerd te zijn door een negatief politieadvies.

Burgemeester Jorritsma-Verkade zette een streep door de geplande eerste open training op het sportcomplex ‘De Woldermarck’ evenals de aansluitende traditionele ‘dank-je-wel’ wedstrijd en een tweede vriendschappelijk duel die gepland stonden in Terwolde.

Traditie
Daarmee lijkt er een einde te komen aan een traditie van 35 jaar in Terwolde. Want de BVO uit Deventer is traditiegetrouw al sinds de eind jaren ’90 te gast bij de voetbalclub aan de overzijde van de IJssel. In de loop der jaren kwamen prachtige clubs voorbij in vaak zonovergoten, vredige avonden.

Tekst gaat verder onder de foto

René Hake arriveert in Terwolde in 2023.
Foto: Erik van Luttikhuizen

Discussie over vergunningen
Toch blijkt er een negatief advies te zijn uitgevaardigd, evenals vorig jaar toen Go Ahead Eagles noodgedwongen moest uitwijken naar de regio Apeldoorn en Zutphen. Toen was er ook al een discussie tussen de gemeente Voorst en de club over vergunningen. Dus naast de gewone trainingen die Go Ahead Eagles er nog wel gaat afwerken, is er dus geen enkele oefenwedstrijd meer te bewonderen bij SV Terwolde.

Tekst gaat verder onder het beeld

Onbuigen
Maandag maakte Bjorn van Ekeren, Raadslid voor Gemeente Belangen in Voorst al bekend via X dat de burgemeester van Voorst geen vergunning verleend voor oefenwedstrijden van Go Ahead Eagles in Terwolde. Hopelijk kunnen wij dit nog ombuiten schreef hij: “Terwolde heeft alles gewoon goed voor elkaar, maar zoals het er nu naar uitziet lijkt het onomkeerbaar”, vertelde het raadslid uit Voorst.

Niet gekend in de motivering
Op de clubsite zegt algemeen directeur Van Dop het besluit van de gemeente Voorst te betreuren: “Achter de schermen zijn we al in een vroeg stadium gezamenlijk druk bezig geweest om op tijd vergunningen te krijgen voor de eerste training en oefenwedstrijden. Go Ahead Eagles en SV Terwolde zijn momenteel nog niet gekend in de motivering van dit besluit.”

Geen woord meer aan vuil maken
De gemeente beroept zich op regelgeving waar het aan moet voldoen. Jan-Willem van Dop kaatste geërgerd de bal terug: “Het gaat ineens over parkeervoorzieningen, al jaren wordt er geparkeerd op omliggende weilanden.” De algemeen directeur van Go Ahead Eagles vervolgde: “Ze moeten zorgen dat ze de zaakjes voor elkaar hebben bij de gemeente, ik wil er geen woord meer aan vuil maken…”

Tekst gaat verder onder de foto

Go Ahead Eagles oefenwedstrijd in het verleden in Terwolde.
Foto: Erik van Luttikhuizen

Politie inzet
Bjorn van Ekeren gaf aan dat het struikelpunt lijkt te liggen bij de politie: “Daar is de beslissing duidelijk op gestoeld en het lijkt definitief. Het gaat alleen om een open training en een het dank-je-wel duel tegen gastheer SV Terwolde. Deze gaan dit jaar zeker niet door en in de toekomst zal het niet eenvoudig worden dit terug te draaien. Daarmee zou een prachtige traditie in Terwolde maar zo eens tot een einde zijn gekomen”, aldus de raadslid voor Gemeente Belangen in Voorst.

Zutphen en Apeldoorn
Go Ahead Eagles is momenteel druk bezig om locaties te bepalen voor de oefenwedstrijden van de komende weken. De kans bestaat dat de club zal gaan uitwijken naar de omliggende gemeentes Zutphen en Apeldoorn waar het vorig seizoen ook regelmatig neerstreek.

Programma
Het complete voorbereidingsprogramma van Go Ahead Eagles zover bekend:

WOENSDAG 3 JULI 
Go Ahead Eagles – Telstar (17:00 uur, AZC Zutphen)
ZONDAG 7 JULI 
Open Dag in De Adelaarshorst (meer informatie volgt later)
Go Ahead Eagles – Almere City (meer informatie volgt later)
VRIJDAG 12 JULI 
Go Ahead Eagles – Royale Union Saint-Gilloise (meer informatie volgt later)
ZATERDAG 13 JULI 
Go Ahead Eagles – KAA Gent (besloten)
WOENSDAG 17 JULI 
KRC Genk – Go Ahead Eagles (besloten)
DONDERDAG 25 JULI
Voorrondes Conference League (loting op woensdag 19 juni)

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio