Raalte heeft er 20 ASM-instructeurs bij: “Ik kijk nu meer naar de veelzijdigheid van het bewegen van individuen”

Leestijd: 2 minuten

Met als doel de Raaltenaren op een veelzijdigere manier te laten bewegen, hebben 20 deelnemers de ASM-instructeursopleiding afgerond. De opleiding leerde hen alles over het Athletic Skills Model (ASM), met zijn tien grondvormen van bewegen die bijdragen aan een leven lang veelzijdig bewegen. Dit leidt tot betere prestaties, minder blessures, meer creativiteit en plezier in sport en bewegen. De opgedane kennis gaan de instructeurs nu toepassen in hun eigen sportieve omgeving.

De vier opleidingsavonden vonden plaats in Luttenberg en Heeten. De ASM-docenten gaven de deelnemers vanuit een wetenschappelijke en praktische achtergrond les in het ontwerpen, verantwoorden en uitvoeren van beweegprogramma’s. De opleiding werd gevolgd door trainers van lokale sportverenigingen, fitnesstrainers, zwemonderwijzers, gymdocenten, fysiotherapeuten en buurtsportcoaches.

Daan Alferink, voetbaltrainer bij SDOL en fysiotherapeut, vertelt: “Door de ASM-opleiding kijk ik nu meer naar de veelzijdigheid van het bewegen bij individuen, met name bij opgroeiende kinderen. Zo kan ik er voor zorgen dat ze beter bewegen en blessures voorkomen.”

ASM als rode draad in Sportakkoord
De organisatie van de ASM-instructeursopleiding is een initiatief van het Raalter Sportakkoord. De implementatie van ASM en meer aandacht voor veelzijdig bewegen zijn hierbij belangrijke doelstellingen. Er wordt momenteel onderzocht hoe de opgedane kennis van de instructeurs breed kan worden ingezet in de Raalter samenleving.

Wat is ASM?
ASM staat voor Athletic Skills Model en is een soort ‘schijf van vijf’ maar dan voor sporten. Het leert je de 10 belangrijkste bewegingen, zoals rennen, springen en gooien. Deze bewegingen worden verwerkt in trainingen en spelletjes en helpen om fitter, sterker en leniger te worden.

Leskaarten en meer informatie
Dit najaar lanceert het Raalter Sportakkoord ook een online sportplatform. Hierop komt informatie over veelzijdig bewegen te staan. Het kernteam van het Sportakkoord is in gesprek met ASM om leskaarten te ontwikkelen voor de Raalter sportverenigingen en het onderwijs. Zo krijgen trainers en leerkrachten handvatten om hun aanbod af te stemmen op de tien grondvormen van bewegen.

Meer informatie over de ASM-instructeursopleiding en het Raalter Sportakkoord is te vinden op de website van Sportbedrijf Raalte.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio