Terugblik Open dag GAE: ‘Bijzonder dat je in de bus mag als je geen speler bent’

Leestijd: 4 minuten

Go Ahead Eagles opende gisteren de deuren voor hun supporters en Salland1 Radio was hierbij. Vanuit het supportershome werd er muziek gedraaid en interviews afgenomen met spelers en staf van de prof club. Het stadionterrein en de Vetkampstraat stond vol met bezoekers aan de open dag. De mensen stonden in de rij voor de fanstore om het nieuwste tenue te scoren of voor het stadion voor een rondleiding.

De bezoekers stonden al ruim voor de opening voor de poorten om maar zo snel mogelijk een voetbalshirt te kunnen kopen. De organisatie van de open dag had er dit jaar voor gekozen om de activiteiten te laten plaatsvinden aan de Vetkampstraat. Hier stond onder andere de spelersbus om van binnen te mogen bekijken en een aantal attracties voor de kinderen.

Spelerspresentatie
Een vast onderdeel van de open dag is het presenteren van de nieuwe selectie met dit keer in het bijzonder, de nieuwe trainer. Afgelopen zaterdag werd bekend dat Paul Simonis terugkeert bij de club uit Deventer. Paul werd als eerste het podium opgeroepen, hij sprak het publiek even toe. Daarna volgde de selectie en de staf die met een luid applaus en gejuich werden ontvangen.

Spelers en staf in de uitzending
Tijdens de live radio uitzending, zijn er een aantal spelers en stafleden aan het woord geweest. Paul Simonis ging in gesprek met Gert-Jan van den Berg. Gert Jan vroeg onder andere aan de 39-jarige Westerling hoe het contact is gelegd. Hieronder is het gehele interview terug te luisteren.

Interview Paul Simonis

Drie spelers van de selectie schoven aan bij de mobiele studio in het supportershome, Mats Deijl, Finn Stokkers en Thibo Baeten.

Interview Mats Deijl
Mats is rechtervleugelverdediger, hij geeft onder andere in het interview aan dat tijdens de vakantie de batterij weer helemaal is opgeladen. “We zijn er klaar voor als team, weinig blessures, klop het even af.” Tijdens de vakantie hebben ze een schema meegekregen, “Bij terugkomst wordt iedereen getest, dan moet iedereen gelijk met de billen bloot en zien ze gelijk wie er iets gedaan heeft en wie niet.” Eerste training weer volle focus erop. Hieronder zijn gesprek met Gert-Jan.

Interview Mats Deijl

Interview Finn Stokkers
Finn Stokkers is spits en traint weer volledig mee na een jaar waarin hij lang geblesseerd was: “Ik train weer volledig mee zodat ik fit kan starten aan het nieuwe seizoen”. Finn vertelde onder andere over Paul Simonis als nieuwe trainer: “Nieuwe trainer, ik ben benieuwd, ik heb er wel een goed gevoel bij, dat we wel een goed seizoen kunnen draaien.” Hieronder is het gehele interview terug te luisteren.

Interview Finn Stokkers

Interview Thibo Baeten
De Belgische spits heeft flink wat minuten gemaakt het afgelopen seizoen. Op de vraag of hij een beetje klaar is voor het komend seizoen vertelt Thibo: “Zeker en vast, ik heb een week meegemaakt met jong België in Marokko, dus ik heb een weekje langer doorgetraind.” Voor de spelers was het best een moeilijk seizoen, Thibo: “Het is niet evident om Europees voetbal te halen met GAE.” Het interview is hieronder terug te luisteren.

Interview Thibo Baeten

Interview Paul Bosvelt
Paul Bosvelt is de technisch manager van Go Ahead Eagles. “Een open dag is voor iedereen iets wat erbij hoort, vorig jaar kon het niet door de verbouwing, contact met de achterban is super belangrijk. De verbinding met de supporters en de spelers moeten we zeker goed bewaken.” Paul vertelt over de nieuwe trainer: “We zochten iemand met meer ervaring aan de management kant want ik denk dat we met de huidige staf prima werken. Dan zoek je naar iemand die niet veel aan het systeem gaat sleutelen dus dan zoek je naar iemand met een klein ego.” Luister het hele interview met Gert-Jan van den Berg hieronder terug.

Interview Paul Bosvelt

Algemeen directeur
Ook Jan Willem van Dop nam plaats aan de mobiele desk in de supportershome. Hij gaf aan heel erg blij te zijn met de gezelligheid op het supportersplein. Vorig jaar kon het niet doorgaan, dit keer hebben ze de Vetkampstraat betrokken bij het terrein. Wat betreft het team vertelde hij: “Er is te merken dat de jongens echt wel ergens voor willen gaan richting de komende Europese wedstrijden.” Hij vertelde dat er nogal wat geregeld moet worden, alleen al het regelen van een vliegtuig in vakantietijd. Wat er allemaal bij komt kijken is terug te luisteren in onderstaand interview.

Interview Jan Willem van Dop

Feest op het terrein
Tijdens de open dag konden de supporters de sfeer proeven rondom het stadion. Een DJ en een zanger verzorgden de muziek. Er waren vooral ook veel kinderen te vinden die een soort van vossenjacht moesten houden om hun kaart met handtekeningen vol te krijgen. De spelers liepen overal maar waren lastig te vinden doordat er zoveel kinderen omheen stonden.

Spelersbus
Voor één keer mocht iedereen kijken in de spelersbus van Go Ahead Eagles, hier werd massaal gehoor aan gegeven. De mensen, jong en oud, stonden geduldig in de rij om de bus van binnen te mogen zien. Eenmaal binnen vertelde Jurre enthousiast: “Bijzonder dat je in de bus mag als je geen speler van de Eagles bent, het zit ook wel fijn zo’n stoel.” Hij had geen idee wie er op de plek zit waar hij heel even mocht zitten.

Jannie (maak ze gek)
Een van de namen die bij zowel staf, spelers als supporters bekend is, is de naam Jannie. De 75-jarige supporter uit Hellendoorn is er elke wedstrijd bij, om bij een thuiswedstrijd koffie te schenken bij het invalide vak. “In de tweede helfte, als ze scoort, goa ik met de vlag.” Dan roepen de supporters ‘Jannie maak ze gek’, op de vraag hoe lang ze daarmee doorgaat zei ze: “Gewoon verdan goan!”

Interview met supporter Jannie

Achter de schermen
Tijdens de hele dag was er te zien dat de organisatie stond als een huis. Dat wordt onder andere geregeld door alle vrijwilligers binnen de club. Een van de vrijwilligers die veel binnen de club doet, is Tony van der Beek, zoals hij zelf zei: “De perfecte Limburger.” Acht jaar geleden is hij vanuit Limburg naar Deventer en binnen drie weken verliefd geworden op de club. “Beetje niet leuke tijd gehad, mensen hebben nu weer zin in een nieuw seizoen.” Het interview is hieronder terug te luisteren.

Interview Tony van der Beek

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio