Droog en zonnig

Leestijd: < 1 minuut

Nederland bevindt zich in een tamelijk gradiëntloze zone aan het begin van deze week met voornamelijk nog wat vlakke hoge druk ten noordoosten. Dit betekent dat er weinig wind staat en de luchtsoort vrij droog is. Flink wat zon hebben we daardoor voor de verandering en het blijft ook droog tot pakweg dinsdag in de namiddag. Het wordt zeer warm!

Maandag zijn er flinke zonnige perioden en wordt het 22 graden in Salland.
Voor de verandering blijft het dus een keer droog! De wind waait uit het zuidwesten en is meest zwak tot matig, rond windkracht 3.
In de nacht naar dinsdag zijn er wolkenvelden. Als gevolg van een zwakke warmtefrontpassage kan het mogelijk tot wat motregen komen. Elders blijft het meest droog en de temperatuur daalt naar 14-15 graden. De wind krimpt naar oost.

Dinsdag zijn er flinke zonnige perioden en blijft het tot in de (na) middag droog. Er staat een matige oostenwind en de temperatuur loopt op van 25 naar 31 graden in de (na)middag. Het wordt drukkend warm.

Op de nadering van een actief koufront neemt de buienactiviteit sterk toe in de namiddag, of vooravond. Een cluster met waarschijnlijk felle onweersbuien trekt van zuidwest naar noordoost over Nederland en levert regionaal overlast op met veel wind, hagel en er is zelfs kans op het ontstaan van een windhoos. Tot woensdagochtend blijven de buien actief in de regio Oost.

Vooruitzichten tot 20 juli:
Het typisch Hollandse zomerweer gaat onverdroten voort met een afwisseling van drogere en warmere dagen door wisselvallige dagdelen waarop het koeler is. Het blijft groeizaam weer met in het algemeen normale julitemperaturen. De kans op een hittegolf is niet groot.

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio