Hoog bezoek burgemeester Rob Zuidema aan 60-jarig Bruidspaar Veldkamp-Hekkink

Leestijd: < 1 minuut

Dinsdag 25 juni werden Jan en Gerda Veldkamp in het zonnetje gezet door de burgemeester van de gemeente Raalte. Rob Zuidema bracht het echtpaar een bezoek om ze te feliciteren met hun 60-jarig jubileum. De Sallandse vlag hangt prominent aan de gevel van de Ambachtsstraat in Nieuw Heeten waar het echtpaar al geruime tijd woont.

Het echtpaar ontmoette elkaar voor het eerst op de bruiloft van de zus van Gerda, de vonk sloeg daar over. Op 25 juni 1964 trouwden ze in het gemeentehuis van Dalfsen. Het kerkelijke huwelijk was dus 60 jaar geleden in Lemelerveld.

Gerda Hekkink
Gerda is geboren in Lemelerveld en groeide op in een gezin van negen kinderen. Na de lagere school heeft ze onder andere gewerkt in een boerengezin met kinderen. Toen ze ging trouwen stopte ze met werken om er te zijn voor de kinderen. Ze is nu nog druk met tuinieren en blijft fit door mee te doen aan senioren gym.

Jan Veldkamp
In Nieuw Heeten is Jan meer bekend als Jan Cents en/of Jan van Leeuwen Hein, hij is geboren in Haarle. Tot aan zijn pensionering is Jan werkzaam geweest bij Slachterij Hutten in Nieuw Heeten. Ook Jan houdt zich nu bezig met tuinieren, hij kijkt graag naar voetbal en Formule 1. Jan fietst graag op zijn elektrische fiets om vervolgens een praatje te kunnen maken in de buurt.

Niet meer zo kwiek
Het echtpaar heeft allebei een aantal medische ingrepen achter de rug waardoor ze niet meer zo kwiek zijn als 60 jaar geleden. Ze genieten nu met volle teugen van hun kinderen, kleinkinderen en hun aanhang. Ze wonen in een fijne buurt waar ze kunnen genieten van de buren en van elkaar.

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio