Oranje leeuwen uit EK: “Mooi om mee te maken, ondanks zure einde”

Leestijd: 3 minuten

Gisteren gingen veel Oranje supporters opgetogen richting Dortmund om Oranje aan te moedigen in de halve finale tegen Engeland. De files, vele controles en drukte in Dortmund werden voor lief genomen. De hele stad kleurde oranje en de supporters ging van links naar rechts door de straten richting het stadion. Sander de Casparis en zijn zoon Sem uit Diepenveen waren er ook bij.

De halve finale werd gespeeld in Dortmund. De relatief korte afstand zorgde ervoor dat vele Nederlanders besloten de wedstrijd daar te gaan kijken, ook al hadden ze geen kaartje. Via verschillende steden gingen er massaal auto’s met een Nederlands kenteken de grens over. De weg via Arnhem zorgde voor veel vertraging door grenscontroles, via Enschede ging het soepeler.

Kaartjes via UEFA
Supporter Sander de Casparis kocht de kaartjes voor de halve finale in Dortmund al een half jaar geleden. Dit deed hij via de UEFA in de hoop dat Nederland het zover zou schoppen. Sander: “Ik hoopte natuurlijk dat Nederland in de halve finale zou zitten, zo niet dan zou ik de kaartjes verkopen of een andere leuke wedstrijd gaan kijken.” Samen met zijn zoon Sem stapten ze gisteren in de auto richting het stadion.

Tekst gaat verder onder de foto

Wachtende oranje supporters, foto: Sander de Casparis

Oranjemars
Sander regelde meteen de parkeerplaats zodra bekend werd dat Nederland in de halve finale zat. Zo konden hij en zijn zoon zonder problemen de auto kwijt en genieten van de sfeer in de stad. De inmiddels overal in Europa bekende Oranjemars zorgde voor kippenvel. Sander de Casparis en zijn zoon liepen mee: “De Oranjemars was vooral druk en indrukwekkend met veel hossende oranje supporters.”

Tekst gaat verder onder de foto

Presentatie voor de wedstrijd, foto: Sander de Casparis

Zuur einde
Sander en zijn zoon hebben genoten: “Het was mooi om mee te maken, ondanks het zure einde.” De beide mannen zaten aan de kant tegenover de ‘Oranjemuur’ tussen de Engelse supporters, dit zorgde verder niet voor problemen. Sterker nog:” Naast ons zaten twee Duitsers die in het oranje gekleed ons kwamen aanmoedigen!”, aldus een lachende Sander.

Tekst gaat verder onder de foto

Supporters in het stadion, foto: Sander de Casparis

Teleurgesteld
Ondanks de sfeer in en om het stadion, zijn de supporters teleurgesteld richting hun auto gegaan. Iedereen was down en de meesten gingen meteen naar huis. Sander en zijn zoon waren om 02:00 uur thuis na een rit van twee en een half uur. Ze kunnen terugkijken op een mooie ervaring die ze niet snel zullen vergeten, dat wel.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio