“Makers hebben ruimte nodig om te maken” Project De Ruimte geeft cultuurmakers uit Deventer de ruimte

Leestijd: 2 minuten

In 2022 werd er een project opgezet door productiehuis BRUT, Events dEVENTer en Kunstenlab genoemd, De Ruimte. Dit project was zo’n succes dat er besloten is om het komende jaar, in gewijzigde vorm door te gaan. Vanaf 1 augustus 2024 is aan de Nieuwstraat 38 in Deventer een ruimte van ongeveer 100 vierkante meter beschikbaar voor tijdelijke werkperiodes van makers, variërend van 1 tot 4 weken.

Deventer is een stad met veel makers in allerlei culturele disciplines: van muziek tot dans, van theater tot beeldende kunst. Deze makers zijn niet alleen goed voor het culturele klimaat, maar dragen ook bij aan het karakter en de levendigheid van Deventer. Met De Ruimte krijgen zij de mogelijkheid om ongeveer een maand lang kosteloos in de binnenstad van Deventer te resideren: werken en verblijven.

“Makers hebben ruimte nodig om te maken”
Makers uit Deventer krijgen via het project ondersteuning en ruimte om te werken aan hun kunst, muziek of nieuw werk. “Makers hebben ruimte nodig om te maken. Dat klinkt heel logisch, maar toch is het in een tijd waarin er te weinig ruimte is voor alles wat we als maatschappij willen, geen vanzelfsprekendheid,” aldus Mieke Conijn van Kunstenlab. “Met De Ruimte dragen we bij aan ruimte om te maken, aan de ontmoeting tussen publiek en makers en aan die broodnodige levendigheid.”

De Ruimte
De ruimte om te maken heeft te maken met de ruimte waar de maker zich begeeft. Dit kan zijn in een winkelpand, aan een plein, in de buurt van een park, omgeven door Deventenaren, publiek en toeristen. De Ruimte ligt daarom op een centrale locatie in de binnenstad, waardoor makers en publiek elkaar ook kunnen ontmoeten.

Nieuwstraat Deventer
De Ruimte heeft een locatie aan de Nieuwstraat tot haar beschikking. Makers kunnen gebruik maken van de ruimte zonder kosten inclusief basisvoorzieningen een publiekspresentatie, PR en marketing via de kanalen van De Ruimte en een serie podcasts met makers.

Aanmelden
Mochten er makers geïnteresseerd zijn dan kunnen ze dat via een ‘open cal’ aangeven. Ze moeten laten weten wat ze met de ruimte willen doen, wanneer ze de ruimte willen gebruiken en hoe lang. Er wordt verwacht dat er het komende jaar tijdelijk ruimte wordt geboden aan 15 tot 25 makers. Ze kunnen zich aanmelden via de website van De Ruimte Deventer.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio