Ilse’s lunchtip: Zoete aardappelfriet met brie, tomaat en Crème fraiche

Leestijd: < 1 minuut

Iedere dinsdag -en donderdagochtend hoor je in het radioprogramma Goedemorgen Salland een lunchtip van Ilse. In deze rubriek delen we de lekkerste recepten van dit radio-item.

18 juli: Zoete aardappelfriet met brie, tomaat en Crème fraiche

Wat heb je nodig:

  • 2 of 3 zoete aardappels
  • Beetje zonnebloemolie
  • Brie, 3 plakken
  • 1 tomaat
  • Crème fraiche

Hoe maak je het:

Snij de zoete aardappel in partjes of reepjes doe ze in een schaal en sprenkel wat zonnebloemolie erover, even goed door elkaar mengen. Dan doe je deze alvast 10 minuten in de airfryer.

Ondertussen snijd je de tomaat in dunne plakjes.

Snij ook een paar plakken brie en leg deze klaar.

Wannneer de frietjes klaar zijn doe je ze in een schaaltje en leg je direct de brie erop zodat het wat kan smelten.

De tomaten schijfjes erover garneren en top het af met een beetje Crème fraiche, dit kan ook in een los schaaltje waar je dan de friet in kan dippen.

Een lekker voedzaam en gezonde lunch!

Tip ons:
Heb jij ook een lekker recept?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

1,800FansLike
2,069VolgersVolg
2,127VolgersVolg
3,520AbonneesAbonneer
× App de radiostudio