Adelaarshorst ziet er gelikt uit van binnen en van buiten: klaar voor Europese wedstrijd

Leestijd: 3 minuten

Het is al lange tijd hét onderwerp van gesprek onder fans van Go Ahead Eagles: de Europese wedstrijd tegen SK Brann op donderdagavond 25 juli. Er moest nogal wat in gereedheid gebracht worden voordat de UEFA groen licht gaf om te mogen spelen in het stadion. Daar is hard aan gewerkt, ze zijn er klaar voor aan de Vetkampstraat.

Inmiddels is het 60 jaar geleden dat Go Ahead Eagles een wedstrijd speelde in de Europese Cup II. Ze verloren in 1965 de bekerwedstrijd tegen Feyenoord, ondanks dat mochten ze deelnemen aan de Europa Cup II. Ze speelden tegen Celtic, in die jaren behoorde deze club tot de Europese top. Ze hebben weliswaar verloren, maar het was een hele prestatie om zo hoog te mogen meedoen. De geschiedenis herhaalt zich nu, 60 jaar later, tegen SK Brann, uiteraard met de hoop dat de wedstrijden dit keer worden gewonnen door het team onder leiding van Paul Simonis.

Regels UEFA
Volgens de regels van de voetbalbond was het nodig om een aantal dingen aan te passen. De stadionlampen hadden niet voldoende lichtsterkte, waardoor deze zijn vervangen voor ledlampen. De B-side is altijd een staantribune geweest, hier moesten zitplaatsen van gemaakt worden met een reling, zodat je ook veilig kunt staan. Dit noemen ze ook wel ‘safe standing’.

Tekst gaat verder onder de foto

Ledlampen in de lichtmasten / Screenshot video via Go Ahead Eagles

Verbouwing
Het stadion heeft al een flinke verbouwing achter de rug, zo zijn er skyboxen geplaatst aan beide zijden van de hoofdtribune. De Fanstore wordt aangepakt waardoor deze groter wordt en het assortiment fan-artikelen meer zal worden. Een langgekoesterde wens was om de kaartverkoop ook in de Fanstore te laten plaats vinden, hier wordt gehoor aan gegeven.

Nieuwe grasmat
Tijdens de open dag noemden we het al in de live radio uitzending: er was geen sprietje gras meer te zien binnen het stadion. Inmiddels ligt er weer een groene mat klaar waar het hele seizoen op gespeeld kan worden. Er ligt nieuwe veldverwarming onder en de drainage is vernieuwd. Daarnaast is er kunstgras doorheen geweven, dit is al te zien op het trainingsveld naast het stadion.

Tekst gaat verder onder de foto

Nieuw grasveld Go Ahead Eagles / Foto: Willy Gerrits

Persruimte
Binnen in het stadion is ervoor gezorgd dat de pers in een ruimte de spelers en staf te woord kan staan terwijl ze achter een nieuwe desk zitten. Het sponsorbord is aangepast en voordat de mensen de ruimte betreden, is te zien dat er een andere foto prijkt op de wand. Onder andere Jannie is daar te zien, de trouwe supporter met haar vlag, waarop staat: ‘Jannie maak ze gek’.

Tekst gaat verder onder de foto

Desk persruimte / Foto: Willy Gerrits

Toezingen door fans
De wedstrijd is volledig uitverkocht, een bomvolle Adelaarshorst zal zorgen dat ze de twaalfde man zijn op het veld. Het sfeerteam ADHD roept de trouwe supporters via de social media op om alvast een lied in te studeren. Deze is gemaakt op de melodie: Heaven is a place on earth van Belinda Carlisle. De hoop is dat het lied door het hele stadion te horen is wanneer het team tijdens de wedstrijd wordt aangemoedigd.

Tekst gaat verder onder de foto

Lied supporters / Foto via Instagrampagina Kowet/sfeerteam ADHD

Salland1 is morgenavond aanwezig om verslag te doen van de wedstrijd. Voor en na de wedstrijd loopt een reporter rond om de sfeer op de radio vast te leggen.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio