Wat staat er op de evenementenagenda van Salland dit weekend?

Leestijd: 2 minuten

Dit weekend zijn er op meerdere plekken in Salland markten, exposities en festivals te bezoeken. Hieronder lichten we uit waar ze onder andere plaats vinden en wat je er kunt zien of doen.

Salland viert de zomer, er worden veel activiteiten en evenementen georganiseerd waar je je als bezoeker niet hoeft te vervelen.

(H)eerlijke Hanzemarkt
In Deventer strijkt de (H)eerlijke Hanzemarkt iedere maand neer bij de Lebuinuskerk. Er worden ambachtelijke producten verkocht die rechtstreeks van de boer komen uit de regio. Je hebt de mogelijkheid om te zien, te voelen, te ruiken en te ervaren wat het echte Salland is. Zaterdag 27 juli is het de vierde keer dat de Hanzemarkt in de stad te bezoeken is. De standhouders staan er van 10:00 tot 16:00 uur.

Zomerbrocante
Zondag 28 juli wordt de Brink omgetoverd tot een Franse brocante alsof je je op een plein in de Provence waant. Het is een dag voor fijnproevers en liefhebbers van brocante, vintage en het Franse leven. De dag begint om 10:00 uur en duurt tot 17:00 uur.

Worpplantsoen
De muziekkoepel in het Worpplantsoen biedt ruimte voor artiesten om op te treden. Dit weekend is het de beurt aan De jongens van Wim. Zij laten akoestische muziek horen zonder het gebruiken van drums waardoor de muziek geschikt is voor de huiskamer of voor een tuinfeest. Ook Rocktopussy treedt op, zij laten een mix horen van blues en rock met een typische seventies sound. De optredens beginnen om 14:30 tot 16:30 uur.

Bosfeest Liederholthuis
Het is dubbel feest in Liederholthuis op 27 en 28 juli, dan vieren ze namelijk het 50-jarig jubileum van het Bosfeest. Tijdens dit feest kunnen mensen een weekend lang genieten van muziek, lekker eten en gezelligheid. Verassend is het niet als er gezegd wordt dat dit feest gaat plaatsvinden in het bos aan de Haagevoorde 9.

Buitententoonstelling Den Nul
‘Iconen van het platteland, historische boerderijen op weg naar de toekomst,’ zo heet de buitententoonstelling die nu te bekijken is bij het informatiecentrum in Den Nul. Tot 16 september is de expositie tijdens openingstijden te bewonderen. Er wordt aandacht geschonken aan het verleden, het heden en de toekomst van de historische boerderij in de context van het veranderende platteland. Meer informatie is te vinden op de website van het informatiecentrum.

Verbeeldingstuin Heino
De tuin van de Rooms Katholieke Kerk in Heino is tijdelijk omgetoverd tot verbeeldingstuin. Een plek die tot de verbeelding spreekt en je aan het denken zet. Er staan negen sokkels in de tuin waarvan er zes in gebruik zijn genomen. Zo vind je er onder andere ‘De Denker’, ‘Vriendschap’ en ‘De Sterrenkijker.’ De beelden zijn dagelijks te bewonderen tussen 9:00 en 17:00 uur, de toegang is gratis.

SuperZomerFestival
Speelpark de Flierefluiter in Raalte heeft voor het tweede jaar op rij een speciaal programma vastgesteld. Iedereen kan mee zingen en dansen tijdens een muzikale Flierefluitershow ‘Het grote Kampeer Avontuur.’ Gezinnen kunnen meedoen aan Oud-Hollandse Spelen en kinderen kunnen hun Boerendiploma halen. Meer informatie is te vinden op de website van de Flierefluiter.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl



Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio