Rowin uit Raalte maakt de blits met zijn glimmende truck: “Totaal niet verwacht, maar hartstikke mooi!”

Leestijd: < 1 minuut

Het kostte Rowin Linthorst uit Raalte en zijn team bloed, zweet en tranen. Maar de intense voorbereidingen hebben zijn vruchten afgeworpen tijdens het Truckstar Festival in Assen afgelopen zondag. Bij het evenement stonden de mooiste vrachtwagens van Nederland uitgestald en Rowin viel in de prijzen. De Raaltenaar vertelt erover in het radioprogramma ‘Goedemorgen Salland’ op Salland1.

De blauwe glimmende Scania R530 van Rowin, die dagelijks gebruikt wordt bij het vervoeren van vee voor het familiebedrijf, werd tot mooiste vrachtwagen gekozen in de categorie ‘Losgestort vervoer’. De eerste reactie van Rowin: “Totaal niet verwacht, maar hartstikke mooi!”

Veel steun aan elkaar gehad
“Alles uit elkaar halen, alles in nieuwstaat brengen en vooral heel veel schoonmaken”, vertelt de 25-jarige over de voorbereidingen van de afgelopen tijd. Alle teamleden, ongeveer 15, hebben dan ook veel steun aan elkaar gehad: “In je eentje kun je dit gewoon niet doen. Als ik hen niet had gehad, had ik dit niet kunnen doen.”

Toekomstplannen
Rowin is tijdens het gesprek onderweg in zijn vrachtwagen en heeft duidelijke plannen voor de toekomst: “Lekker weer rijden. Ik ben op dit moment onderweg naar Amsterdam en daar ga ik een vrachtje laden.”

De wedstrijd bestond uit verschillende categorieën, maar er werd ook een algemene winnaar gekozen voor ‘Mooiste Truck van Nederland’. Die eretitel ging naar Henri Verkleij uit Lopik en zijn rode DAF uit 2023.

Benieuwd naar de vrachtwagen en voorbereidingen van Rowin en zijn team? Bekijk dan de video hieronder:

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio