Laat inbrekers je vakantie niet verknallen

Leestijd: 2 minuten

Wellicht ben je al op vakantie (geweest) en komt dit artikel te laat, maar als je nog op vakantie gaat kan je op simpele manieren inbrekers voor zijn aan de hand van dit artikel. Terwijl jij je koffers pakt om eropuit te gaan, besluiten ook inbrekers om op pad te gaan. Helaas gaan zij niet op zomervakantie, maar misschien hebben ze het wel gemunt op jouw woning.

Inbrekers verkennen meestal eerst de buurt voordat ze toeslaan. Daarom is het van belang om je woning er bewoond uit te laten zien zodat inbrekers denken dat er iemand thuis is. Dit kan je doen door je buren te vragen om je post te verzamelen en de planten water te geven. Daarnaast kan je ook tijdschakelaars inschakelen zodat er ‘s avonds licht aangaat in je woning.

Slimme deurbel
Een slimme deurbel bevat een camera, bewegingssensor en een luidspreker waardoor je een melding kan krijgen zodra er iemand voor je deur staat. Met deze deurbel kan je dan een mogelijke inbreker wegjagen.

Laat alles zoals het is
Veel mensen doen hun gordijnen dicht zodra ze op vakantie gaan, zodat inbrekers niet naar binnen kunnen kijken. Toch is dit voor veel inbrekers een reden om toch in te breken, omdat constant dichte gordijnen een teken is van een verlaten huis. Ook halen sommige mensen hun plantjes weg van de vensterbank. Dat is natuurlijk fijn omdat je plantjes dan niet snel uitdrogen, maar ook dit is een teken van een verlaten huis voor inbrekers.

Help de inbreker niet
Buitenstaande afvalcontainers is de droom van iedere inbreker. Dit kan de weg naar binnen een stuk makkelijker maken. Daarom is het van belang afvalcontainers niet in de achtertuin te laten staan. Voor ladders geldt hetzelfde, want ook deze zijn een hulpmiddel voor inbrekers.

Kostbare spullen wegleggen
De meest voor de hand liggende tip is dat je spullen niet in het zicht moet laten liggen. Leg bijvoorbeeld je laptop of schuursleutels in een kast of kluisje. Het bewaren van (digitale) bonnetjes en eventuele serienummers van waardevolle spullen is ook handig om te doen. Daarmee kan je makkelijker aantonen dat spullen van jou zijn, mocht er toch gestolen worden.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen? Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio