Heinose Pompdagen: activiteiten voor jong en oud

Leestijd: 3 minuten

Ieder jaar zijn er vanaf de derde woensdag in augustus de Heinose Pompdagen. Tijdens de 36e editie, van woensdag 21 augustus tot en met zondagmiddag 25 augustus, zijn er verschillende festiviteiten te beleven.

Tijdens de Heinose Pompdagen is er voor elk wat wils. Overdag zijn er tal van activiteiten en ‘s avonds verschillende muziekprogramma’s. Zo is er bijvoorbeeld een 60+ middag, een ‘Bullshit’ bingo, The Masked Singer, Loop naar de Pomp en natuurlijk de kermis die er vijf dagen lang zal zijn.

Programma
Hoewel de officiële opening van de Heinose Pompdagen op woensdag pas om 20:00 uur is met de burgemeester, beginnen er al activiteiten om 13:00 uur: de onthulling van een nieuw beeld in de Verbeeldingstuin, de tentoonstelling ‘Heinoërs over de grens’ bij de Nicolaaskerk en de Kermis. Tijdens de kermis is er op de woensdag tot 18:00 uur een kortingsmiddag. Op dezelfde dag begint om 14:00 uur de 60+ middag tot 17:00 uur en vanaf 21:00 uur kan je feesten bij Buuffies en Grand Café de B.

Op donderdag 22 augustus krijgen de kinderen de kans om een zakcentje bij te verdienen tijdens de kinderkleedjesmarkt. Deze is van 11:00 tot 15:00 uur. Vanaf 13:00 uur is de tentoonstelling ‘Heinoërs over de grens’ drie uur lang te zien. Op donderdagavond om 20:00 uur is het tijd voor de Masked Singer waar zes kleurrijke dieren hun talent laten horen. De dag wordt afgesloten met muziek op verschillende locaties. Een van de artiesten is Boer Harm bij Marktzicht om 23:30 uur.

De gratis toegankelijke kinderbingo met clown Knaapje trapt de vrijdag af om 10:00 uur. Het wordt geen bingo zoals in bejaardentehuizen, maar een spectaculaire met onder andere goocheltrucs en een hindernisbaan. Om 13:00 uur is wederom de tentoonstelling ‘Heinoërs over de grens’ te zien en om diezelfde tijd is ook de tentoonstelling ‘Najaar en Winter’. De hardloopwedstrijd Loop naar de Pomp begint om 18:40 uur voor de kinderen. Om 19:00 uur is de start voor de 5 kilometer en tien minuten later is de start voor de 10 kilometer. Wederom heeft de avond weer veel muziek in petto met verschillende DJ’s en de liveband Nederpop De Vrije Mannen op meerdere locaties.

De zaterdag begint om 08:00 uur met het ‘streekontbijt’ met biologische producten. Hiervoor moet je je inschrijven. Een uurtje later is er een rommelmarkt aan de Schoolstraat, Prins Bernhardstraat, Emmastraat en Koningin Julianastraat. Ook is om diezelfde tijd de tentoonstelling ‘Najaar en Winter’ wederom te zien. Aan de ‘Bullshit’ bingo kan je gratis mee doen, deze is om 10:00 uur. Aan het eind van de middag en de avond, is net zoals alle andere dagen, veel muziek. Va 18:00 uur tot 01:00 uur kan je in verschillende cafés naar muziek komen luisteren.

Op de zondag is de start van de Pomptoertocht. Vanaf 10:00 uur begint de tocht van oldtimers en klassieke voertuigen, zoals: motoren, trekkers en (vracht)auto’s. De kosten om deel te nemen bedraagt 15 euro. In de middag zijn er verschillende DJ’s in cafés tot 19:00 uur. De Heinose Pompdagen wordt afgesloten tussen 18:45 en 19:00 uur bij Grand Café de B.

Strijd van Salland
Op de laatste dag van de Heinose Pompdagen wordt het bedrag bekend gemaakt dat Strijd van Salland heeft opgehaald in de strijd tegen hersentumoren. In juni hebben mensen zich met verschillende activiteiten ingezet om geld op te halen. Het uiteindelijke bedrag wordt op zondag 25 augustus bekendgemaakt.

Vorig jaar werd er maar liefst 200.709 euro opgehaald. In 2022 werd er iets meer dan 60 duizend euro opgehaald. Op 23 juni van dit jaar was de tussenstand al meer meer dan 150 duizend euro.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio