Go Ahead Eagles koopt Milan Smit van SC Cambuur

Leestijd: < 1 minuut

Vanmiddag zal Milan Smit een vierjarige verbintenis ondertekenen in Deventer. De spits komt over van SC Cambuur en had daar nog een contract tot medio 2026 die de Deventerse club moest afkopen.

Over de hoogte van het transferbedrag is verder nog niets bekend gemaakt, in de wandelgangen wordt gesproken over bedragen tussen de €750.000 en 1 miljoen euro.

24 goals uit 41 duels
De in Hollandscheveld geboren puntspeler draagt al sinds 2017 het shirt van de Friezen en kende vorig jaar een topseizoen. De 21-jarige scoorde 24 goals voor de eerste divisieclub en mocht 5 assists op zijn CV laten bijschrijven in 41 officiële wedstrijden. Daarmee speelde Milan zich wel in de kijker bij diverse clubs. In totaal kwam de nieuwe ‘Eagle’ uit in 63 wedstrijden voor het eerste elftal van Cambuur.

Eerste overwinning
Met SC Cambuur behaalde Milan dit seizoen seizoen slechts één overwinning, hij laat hij zijn oud-team achter met een 15e plek in de eerste divisie. Go Ahead Eagles behaalde afgelopen zondag zijn eerste driepunter, RKC Waalwijk werd afgelopen met 2-0 verslagen in de Adelaarshorst.

Mooie club
“Ik ben blij om hier te zijn. Go Ahead Eagles is een mooie club”, vertelt Smit op de clubwebsite. “Dat de club in de Eredivisie speelt is voor mij ook een stap omhoog, Go Ahead Eagles kan bovendien een mooie springplank vormen voor mijn carrière.”
Technisch manager Paul Bosvelt over zijn laatste aankoop: “Milan is alweer met zijn vierde seizoen bezig in het betaalde voetbal, ondanks zijn 21-jarige leeftijd. Milan is een talentvolle aanvaller met scorend vermogen die zich hopelijk bij ons nog verder kan ontwikkelen.”

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio