Hoe begeleid je jouw talentvolle kind?

Leestijd: < 1 minuut

Als ouder/verzorger van een talentvolle (top-)sporter komt daar van alles bij kijken. Een goede ondersteuning daarbij bieden kan soms best lastig zijn. Daarom wordt er op maandag 9 september 2024 een ouderavond georganiseerd in sportcentrum Tijenraan in Raalte. Het idee kwam vanuit het Raalter sportakkoord. Alle ouders/verzorger van de getalenteerde sporters kunnen zich gratis aanmelden.

Als ouder/verzorger van een talentvolle sporter kan het soms lastig zijn om de juiste steun te bieden. Door de juiste hulp te geven draag je bij aan het succes en het welzijn van het kind. Je kunt bijvoorbeeld ondersteunen bij de motivatie en het zelfvertrouwen van het kind. Maar ook omgaan met druk, logistieke ondersteuning van de ouder/verzorger en een goede balans vinden tussen school, sport en sociale activiteiten.

Krachten bundelen
In de gemeente Raalte moet iedere vereniging met talenten en/of topsport hun eigen weg zien te vinden. Monique Swartjes (Dimence en Handbalschool Salland): ”Vanuit het kernteam van het Raalter sportakkoord willen we krachten bundelen en een klimaat creëren waarin talentvolle bewegers de kans krijgen zich verder te ontwikkelen.”

Gastspreker
Op deze avond zal er ook een gastspreker aanwezig zijn. De oprichter van Stichting Topprestaties, Patrick van Bruggen. Deze organisatie gelooft er in dat jonge (top) sporters het beste presteren als zij de maximale ondersteuning krijgen uit hun omgeving. Als gast ouder bij de jeugdopleiding van Ajax spreekt Patrick dan ook uit eigen ervaring.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio