Uitnodiging coronaprik voor 60-plussers: hier kun jij een prik halen

Leestijd: < 1 minuut

Vanaf vandaag, 27 augustus, krijgen mensen van 60 jaar en ouder een uitnodiging per brief van het RIVM voor de coronaprik bij de GGD. De najaarsronde voor de prik start op 16 september en loopt tot en met 6 december 2024. De prik geeft mensen, die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona, extra bescherming tegen ziekenhuisopname of overlijden door het virus.

Er zijn dit jaar meer priklocaties beschikbaar, waardoor de prik dichter bij huis gezet kan worden. In de regio IJsselland zijn er in totaal 14 priklocaties. Salland kent de volgende locaties waar een prik kan worden gehaald:

  • Deventer – De Zwarte Silo, Zuiderzeestraat 2;
  • Olst – Sporthal ‘De Hooiberg’, Hooiberglaan 11;
  • Raalte – Sportcentrum ‘Tijenraan’, Zwolsestraat 65

Uitnodigingsbeleid
Iedereen die 60 jaar of ouder is, ontvangt een uitnodigingsbrief. Voor mensen onder de 90 jaar die vorig jaar een coronaprik kregen, staat er al een voorgestelde afspraak in de brief. Volwassenen tussen 18 en 59 jaar die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik krijgen, net als zorgmedewerkers, kinderen en volwassenen met een ernstige afweerstoornis, kunnen tevens de coronaprik halen. Zij ontvangen geen brief, maar kunnen vanaf vandaag zelf een afspraak maken. Voor kinderen kan alleen telefonisch een afspraak gemaakt worden via 0800-7070.

Mensen die om individuele redenen een vaccinatie willen, bijvoorbeeld vanwege een kwetsbaar gezinslid of op advies van een behandeld arts, kunnen deze ook halen in de najaarsronde.

Thuis prik laten zetten
Bewoners van zorginstellingen worden in hun instelling gevaccineerd. De prik kan eventueel ook thuis gezet worden, bijvoorbeeld bij mensen die door hun gezondheid niet zelfstandig of met hulp van anderen naar een priklocatie kunnen komen.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio