Bekijk de Duursche Waarden door de lens op plekken die alleen de gids kent

Leestijd: 2 minuten

De natuur door je fotocamera lens bekijken. Zondag 1 september kan dat in de Duursche Waarden. Een gids neemt je mee door het natuurgebied en laat je alle fotogenieke plekken zien en geeft je de tijd om ze in beeld te brengen. Samen met andere fotografen ga je op pad om de mooiste plaatjes vast te leggen.

Het natuurgebied bevindt zich in gemeente Olst-Wijhe in Salland. Dit landschapspark is gelegen aan de IJssel en is zo’n 120 hectare groot.

De Duursche Waarden
Dit gebied bestaat uit rivierarmen, geulen, oeverwallen, moerassen en stukken bos in de uiterwaarden van de rivier de IJssel. Zo kun je onderweg ook nog oog in oog komen te staan met de Schotse hooglanders of de IJslandse paarden. Deze dieren zorgen ervoor dat de uiterwaarde niet dichtgroeien. Maar ook lopen er talloze vogels, ganzen, eenden, steltlopers, meeuwen, en ga zo maar door, rond. Tijdens het wandelen in de Duursche Waarden kom je van alles tegen, zo vind je er oude resten van baksteenfabriek Fortmond. De restanten van de steenfabriek, zoals de ovens en een schoorsteen, dienen nu als een rijksmonument.

Andere activiteiten
Het gebied is makkelijk te bezoeken met als uitvalbasis het infocentrum IJssel Den Nul. Het infocentrum is gelegen aan de rand van het natuurgebied. Hier vind je meer informatie en beleef en ontdek je de IJssel. Vanaf het infocentrum zijn er veel wandelroutes van verschillende lengtes. De routes zijn in elk seizoen toegankelijk en prachtig om te lopen met laag of met hoog water. De uiterwaarde kunnen wel heel het jaar door modderig zijn. Dus let op en trek de stevige wandelschoenen aan. Bij IJssel Den Nul bevindt zich ook een horecavoorziening voor een heerlijk hapje en drankje.

Meld je nu aan bij staatsbosbeheer.nl.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio