Emma Oosterwegel over haar ervaringen tijdens de Olympische Spelen: “Sfeer in het stadion was fantastisch!”

Leestijd: 2 minuten

Het is alweer even geleden dat atlete Emma Oosterwegel uit Diepenveen deelnam aan de Olympische Spelen in Parijs. Ze vertelt over haar ervaringen in en om het Olympische Dorp en hoe ze terug kijkt op de behaalde zevende plaats. De atlete kwam uit op het onderdeel zevenkamp binnen de atletiek. Op dit moment zijn de Paralympische Spelen begonnen waar Wijhenaar Xena Wimmenhoeve meedoet aan rolstoelbasketbal.

Emma kan terugkijken op een mooi toernooi, het onderdeel verspringen heeft ze naar eigen zeggen punten laten liggen. Met het kogelstoten haalde ze een persoonlijk record en ook op de 800 meter liep ze een persoonlijk record. Emma: “Uiteindelijk ben ik blij met mijn 7e plaats. Het niveau was erg hoog en dat ik dan zelfs met een ‘verpest’ onderdeel zo hoog kan eindigen, geeft me wel vertrouwen.”

Sfeer stadion
Atlete Emma: “De sfeer in het stadion was echt fantastisch. Elke sessie zat het helemaal vol en er komt een gigantisch geluid van de tribunes af. Dat was heel erg vet. Het was allemaal erg goed geregeld en ik voelde me ook veilig. Alles werd extra gecontroleerd en er was overal veel politie aanwezig. Alle vrijwilligers waren beleefd en ook in het Olympisch dorp was alles goed geregeld.” 

Olympische Dorp
Emma was al even in het Dorp voordat haar onderdeel van start ging: “De eerste dagen in het Olympisch dorp is het vooral uitzoeken waar alles is en weinig doen. Ik ben twee keer naar de trainingsbaan geweest voor een training en heb het stadion een keer bezocht om te kijken hoe het eruit zag. Verder weet ik dat ik het wachten op een gegeven moment wel zat was, omdat je daar alleen maar zenuwachtig van wordt.”

Laatste wedstrijd
De Olympische Spelen zijn afgesloten, Emma is alweer aan het trainen. “Ik ben nu nog aan het trainen voor een afsluitende wedstrijd in Talence, waar ik de afgelopen twee jaar ook heb mee gedaan. Ik vind het leuk om het seizoen af te sluiten met een meerkamp waar de druk op de wedstrijd wat minder is. Dus het is vooral proberen om te genieten van de wedstrijd. Daarna is het tijd voor vakantie!”

Paralympische Spelen
Voor de atlete zitten de Olympische Spelen er alweer op, Xena heeft haar eerste rolstoelbasketbalwedstrijd er op zitten. De wedstrijd tegen Japan is gewonnen met 87-34, de volgende tegenstander in de poule is het team uit de Verenigde Staten.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio