Tour de Terras Deventer 2024: “Beter goed succes dan slecht weer”

Leestijd: 2 minuten

Zaterdag 31 augustus kunnen de muziekliefhebbers lekker op een terras gaan zitten in de binnenstad van Deventer. Op de Brink komen in totaal 14 podia te staan waar 14 artiesten, per toerbeurt, hun muziek ten gehore brengen. Nieuw dit jaar is dat er podia komen te staan op het Grote Kerkhof.

Alweer meer dan 30 jaar geleden ontstond het idee binnen de artiestenwereld in samenwerking met de Deventer horecaondernemers. Wat konden ze doen om te zorgen dat mensen op het terras bleven zitten? Hans Huberts stuurt de organisatie aan, controleert alles en “Ik geef een klap op de prijs van de artiesten.”

14 artiesten, 14 podia
“Het is even aanpoten om alle podia op te bouwen, zodra de zaterdagmarkt is afgebouwd, gaan we beginnen”, aldus horecaondernemer Hans. Hij is eigenaar van Café Persee en Bieren bij Café Persee en al 18 jaar betrokken bij het organiseren van Tour de Terras: “We hebben bij ons terras twee podia staan; podium A en podium B. Zeven bandjes spelen op de even letters, dus gaan van podium A naar podium C en zo door. De ander zeven bandjes beginnen bij B en gaan verder naar podium D. Zo worden de gasten vermaakt van 20:00 tot 23:55 uur.”

Akoestisch
Bij ieder podium staan twee speakers gericht op het terras: “We moeten ervoor zorgen dat de artiesten elkaar niet in de weg staan als het gaat om het geluid, daarom werken we zoveel mogelijk akoestisch.” Paul Wensink zit in de organisatie en loopt in de avond langs alle podia om onder andere het geluid te checken. “Mocht het geluid te hard staan voor de andere artiesten, dan kan hij er meteen op in springen. Bij elk podium staat een geluidsman waardoor het allemaal goed verloopt.”

Goed vooruitzicht
De vooruitzichten wat het weer betreft lijken goed te zijn, “Bij mooi weer is de kans groot dat de mensen van hun stoel opstaan om te gaan dansen, zeker als er alcohol bij komt kijken. We hebben liever niet dat er gedanst wordt, daar is de ruimte te beperkt voor, maar, we hebben beter een goed succes dan slecht weer.”

Bekende artiesten
In het verleden was het heel gewoon dat Susan en Freek kwamen optreden, net als Snelle en Rob Dekay: “Helaas zijn deze artiesten nu niet meer te betalen omdat ze allemaal zijn aangesloten bij een platenmaatschappij. Nu is Rob druk met nieuwe nummers en ook Snelle heeft geen tijd, het is wel jammer”, verteld de Deventer horecaondernemer. Evengoed komen er nog genoeg artiesten optreden die de moeite waard zijn om voor naar Deventer te komen.

Foute afloop
Een aantal jaren geleden liep een Tour de Terras niet helemaal goed af: “De avond begon heel mooi, maar rond elf uur werden we overvallen door een stortbui, de terrassen liepen leeg, alles waaide weg en regende nat, daar leerden we van dat we al het apparatuur moesten gaan afdekken”, aldus Hans.

Nieuwe locatie
Behalve dat er podia verdeeld staan over de Brink, heeft de organisatie dit jaar besloten ook podia neer te zetten op het Grote Kerkhof. Van 14:00 tot 18:00 uur zullen er artiesten te horen en te zien zijn, net voordat de Tour de Terras om 20:00 uur start op de Brink. Op de Facebook pagina van Tour de Terras is het hele programma te vinden.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio