Informatieavond darmkanker

Leestijd: 2 minuten

Op 1 oktober wordt er een informatieavond gegeven over de behandeling van darmkanker. De avond wordt georganiseerd door Oncologienetwerk Veluwse IJssel. De avond is voor alle patiënten in de hele regio van het Oncologienetwerk. Gelre ziekenhuizen, Deventer ziekenhuis, Isala, en radiotherapiegroep werken hier samen aan de optimale oncologie zorg. De avond zal plaats vinden in het audiotorium van het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn. Ook is de informatieavond online te volgen, wel is het noodzakelijk je vooraf aan te melden.

In Nederland is Darmkanker een veel voorkomende vorm van kanker. Bij zowel mannen als vrouwen, van wie 70% boven de 65 jaar zijn.

Verschillende soorten
Er zijn twee soort darmkanker: dikke darmkanker, en endeldarm of rectum kanker. 9000 mensen kregen in 2023 de diagnose dikke darmkanker en ongeveer 3000 de diagnose endeldarmkanker. In 2014 is het bevolkingsonderzoek darmkanker ingevoerd. Zo wordt darmkanker in een vroeger stadium ontdekt, meestal nog voordat de mensen er klachten van krijgen. Op deze manier is de kans op behandeling en genezing groter.

Het programma
Tijdens deze avond zullen verschillende sprekers vertellen over specifieke onderwerpen van de behandeling en de voor- en nazorg daarvan. Willemien Erkelens MDL-arts van Gelre ziekenhuizen zal de avond aftrappen en vertelt over de samenwerking in het oncologienetwerk. Daarna zal Frank ter Borg, MDL-arts Deventer ziekenhuis, vertellen over darm sparende endoscopische ingrepen. Hoe patiënten zich het best kunnen voorbereiden op een darmoperatie zal Matje Pleijter Wolf vertellen. De avond wordt afgesloten door Filip de Groeve hij zal een presentaties geven over ‘praten over taboes’.

Oncologienetwerk Veluwse IJssel
In het Oncologienetwerk Veluwse IJssel werken Gelre ziekenhuizen, Deventer ziekenhuis, Isala en Radiotherapiegroep samen in een team van ervaren zorgverleners worden gezamenlijk alle patiënten besproken om tot een zo goed mogelijk behandelplan te komen. het doel is dat patiënten dichtbij huis, in zijn eigen ziekenhuis terecht kan voor diagnose, onderzoeken, en de voor- nabehandelingen. Als het dan nodig is kunnen de patiënten naar een gespecialiseerd ziekenhuis voor bijvoorbeeld een complexe operatie.

Aanmelden
Aanmelden is noodzakelijk en kan via het aanmeldformulier (live of online) in de webagenda van 1 oktober 2024 op de website van Gelreziekenhuizen.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl


Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio