Overlast maar ook pret door noodweer in Raalte

Leestijd: 2 minuten

In korte tijd liepen er meerdere straten in Raalte onder water door het noodweer dat aan het begin van de avond losbarstte. Binnen korte tijd stonden de mensen van diverse woningen water te scheppen uit hun kelders en regentonnen leeg te gieten.

Na een zeer broeierige dag kwam het niet als een verrassing dat het zou eindigen in een fikse onweersbui. Onze weerman Marc Putto had het al in zijn weerbericht van vandaag gemeld. Het was drukkend warm, menig airco draaide overuren. Een regenbui kan verkoelend zijn maar helaas viel er in korte tijd wel heel veel regen naar beneden.

Hoog water
Het hoge water in de straten nodigt voor velen uit om er met een flinke vaart doorheen te rijden. Dit is echter niet verstandig, het water kan daardoor in de huizen en kelders komen en maakt dan veel kapot. De brandweer helpt zoveel mogelijk mee, bewoners in Raalte zijn zelf ook druk aan het lozen. Bij het terrein van Stöppelhaene maken ze er maar het beste van zoals te zien is in onderstaande video.

Tekst gaat verder onder de video en foto‘s

Wateroverlast Raalte Westdorplaan Foto: A. Schutte
wateroverlast Gieteling Raalte
Wateroverlast BK straat Raalte 2 september 2024 Foto: Peter Holtmaat

Veel water in de straten geeft overlast, het zorgt er ook voor dat er van genoten kan worden. Zoals het nu lijkt, trekken de buien over Salland richting het Noorden van het land.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio