Open Monumentendagen ook in Deventer

Leestijd: 2 minuten

Ook in Deventer zijn op zaterdag 14 en zondag 15 september de Open Monumentendagen. Op beide dagen zijn er veel monumenten te bekijken, niet alleen in de binnenstad maar ook daar buiten is van alles te zien. Voor jong en oud is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Niet alleen in Salland, maar door heel het land zijn duizenden Open Monumenten te vinden. Verspreid door Deventer zijn er 45 monumenten opengesteld. Voor ieder wat wils, van molens en fabrieken tot aan boottochten.

SIED vestigt zich in de energie fabriek
SIED (Stichting Industrieel Erfgoed Deventer) vestigt zich dit jaar in het gebouw van de energie fabriek aan de Sint Olaf straat 3. Je kunt er van alles doen, zoals een fiets/wandel tocht. Tot aan 1967 was de fabriek een haarden fabriek, de geschiedenis van de Haardenfabriek laat SIED daar dan ook zien. Arjan Barnard een Juwelier in Hardenberg, heeft een verzameling opgebouwd van Kienzle wekkers. Deze 720 wekkers stelt hij tentoon in de energie fabriek. Dit is te zien op zaterdag 14 en zondag 15 september.

Tekst gaat verder onder de foto

De Zwarte Silo

De Zwarte Silo
Op zaterdag 14 september is de Zwarte Silo geopend en worden er rondleidingen gegeven. De oude graan silo bestaat dan maar liefst 100 jaar. Sinds dat de silo geen horecagelegenheid meer is, maar een pand voor evenementen, kan je niet meer genieten van een heerlijk hapje en/of drankje. Maar nu met de Open Monumentendag word daar een uitzondering voor gemaakt.

Klassieke schepen
Voor de echte boot liefhebbers is er ook wat georganiseerd. Aan de Wellekade kan je een kijkje nemen op diverse aangemeerde klassieke boten. Aan wal staan ook andere oude voertuigen, zoals oldtimers, die te bewonderen zijn. Ook gaan de boten varen over de IJssel waarop jij mee kan. Deze schepen zijn op beide Open Monumentendagen te bekijken.

In de stad kan je het historische pand de Drie Haringen bezoeken, de kelder is ook opengesteld. Je krijgt daar de historie te horen van het ouwe woon- en pakhuis.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio