26e Appelloop zet Olst weer in beweging

Leestijd: < 1 minuut

Op woensdag 18 september vindt in Olst alweer de 26e editie van de Appelloop plaats. De routes zijn dit jaar niet verandert. Wel zijn alle routes gemeten om er zeker van te zijn dat allebei de routes precies vijf of tien kilometer lang zijn. Verder zijn er ook kidsruns met verschillende afstanden.

De Appelloop word iedere jaar op de woensdag voor de derde zaterdag in september gehouden, bij het begin van de Olster feestweek.

De eerste Appelloop
Op woensdag 17 september in 1997 werd de eerste Appelloop gehouden. In de eerste tien jaar trokken Frans Driessen en William Klein Boonschate de organisatie naar zich toe. Van het begin af aan weten ze wil veel enthousiaste vrijwilligers te werven. Ieder jaar was er weer in de krant te lezen dat het deelnemer aantal weer was gegroeid. Na tien jaar geven de mannen aan dat ze zelf ook wel een keer mee willen lopen. Het stokje werd overgedragen aan de Stichting Olst-Wijhe in beweging.

Verschillende afstanden
De Appelloop is voor jong en oud. Met verschillende afstanden is er voor ieder wat wils. Voor kinderen zijn er speciale kidsruns (600, 1200 en 1800 meter) voor verschillende leeftijden. Verder zijn er twee runs van vijf en tien kilometer voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar. Ook is er een bedrijvenloop met teams van drie tot vijf personen. Met jouw team loop je dan vijf kilometer.

Inschrijven voor de loop is mogelijk via de website van de Appelloop tot uiterlijk een kwartier voor de loop.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio