Go Ahead Eagles wint lunchwedstrijd op het Kasteel

Leestijd: 2 minuten

Een fijne omhelzing van Jan Willem van Dop bij Victor Edvardsen. Het is bijna het verhaal van de wedstrijd bij Sparta – Go Ahead Eagles. De spits, die bijna verdwenen was, toch weer terugkwam en bekritiseerd werd vanwege het scoren dat achterwege bleef, is nu de matchwinnaar op het Kasteel. De ploeg van Paul Simonis wint een prima wedstrijd met 1-2 van Sparta en behaald daarmee drie kostbare en dik verdiende punten.

Go Ahead Eagles kwam goed voor de dag in Rotterdam. De ploeg uit Deventer speelde fris en met moed op het Kasteel en nam daarmee ook het heft stevig in handen. Het leverde geen kansenregen op maar het veldspel was beduidend beter dan dat van Sparta. Een beloning volgde halverwege de eerste helft toen Breum een combinatie van Adelgaard en Antman doeltreffend afrondde.

Tekst gaat verder onder de foto

Goal Jakob Breum, Sparta-GAE,foto: Henny Meijerink

Beter spel van Go Ahead
Het was de opmaat voor nog beter spel aan de kant van Go Ahead Eagles waarin er nog kansen ontstonden voor Mats Deijl en Victor Edvardsen. Laatstgenoemde had bijna het doelpunt van het seizoen gemaakt. Zijn poging van ruim 50 meter belandde op de onderkant van de lat maar niet over de doellijn.

Joris Kramer en Gerrit Nauber, foto: Henny Meijerink

Schitterende goal
Even leek dit aan de spits van Go Ahead Eagles te blijven kleven. In de tweede helft kwam zijn ultieme moment alsnog. Op de rand van het strafschopgebied lepelde hij het leer over doelman Nick Oly waarmee Go Ahead Eagles op een 0-2 voorsprong kwam. Het was een schitterende goal van de spits die met een enorme ontlading feestvierde bij het uitvak.

Ontlading bij Victor Edvardsen, foto: Henny Meijerink

Slotfase
In de slotfase kwam Go Ahead Eagles nog in de verdrukking. Dat had met name te maken met de nieuwe veldbezetting van Sparta. Toen de 1-2 van Mito viel leek het nog een lastige slotfase te worden. Dat werd het ook wel maar grote kansen gaf de ploeg van Simonis niet meer weg. Daarmee heeft het drie kostbare punten in haar bezit en kan het een week toeleven na de confrontatie met het geplaagde Ajax volgende week zaterdag in de Adelaarshorst.