AB Salland naar Internationale Olympics Games

Leestijd: < 1 minuut

Twee G-spelers van AB Salland (Aangepast Badminton Salland), gaan naar de Internationale Special Olympics (badminton) op 20 tot 22 september in het Duitse Trier.

AB Salland is trots, als enige in Nederland mogen twee spelers van het Aangepast Badminton team naar de Internationale Olympics.

Wat is een G-team?
G-spelers zijn veelal spelers met een verstandelijke beperking die op de Special Olympics uitkomen. Ook zijn er Para-spelers, dat zijn veelal sporters met een lichamelijke handicap die in de top van Nederland en Europa spelen.

Het team
Anne Konter en Jeroen Vullink uit het G-team gaan onder leiding van coaches Jan Stempher en Maud van Duuren Nederland vertegenwoordigen, in het Duitse Trier. Vrijdag 20 september vertrekt het team al vroeg om ervaring op te doen in het Internationale circuit. Het team komt in de avond van 22 september weer aan in Raalte, hopelijk komen zij terug met paar mooie medailles, een ervaring rijker zou de ploeg zeker zijn.

Eerdere prestaties
Afgelopen juni hebben zeven G-sporters van AB Salland voor het eerst meegedaan aan de Nationale Special Olympics in Brede/Tilburg als onderdeel van de Sallandse Sportploeg. De spelers waren goed in de prijzen gevallen namelijk: 3 x goud, 4 x zilver en 4 x brons. Het team heeft Raalte hierdoor goed op de kaart gezet, ook de Para-spelers die op het Nederlands Kampioenschap in april al 4 Nederlandse titels en 11 podiumplaatsen hebben behaald zijn goed bezig geweest.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio