Roemeense fietsers warm onthaald in Deventer tijdens duurzame tocht door Nederland

Leestijd: 2 minuten

“De grootste bedreiging voor onze planeet is het geloof dat iemand anders haar zal redden.” Dit is een uitspraak van ontdekkingsreiziger Robert Swan waar Wouter en Adina uit Roemenië door zijn geïnspireerd. Onder de naam ‘Cycle4GlobalGoals’ reizen zij fietsend door Nederland om te verbinden en actie te ondernemen voor een duurzamere toekomst. Afgelopen zaterdag kwam het duo aan in Deventer.

In twee weken tijd fietst het tweetal langs alle Nederlandse SDG Houses, dit zijn plekken waar duurzame doelen zijn vastgesteld. Het Duurzaamheidscentrum in Deventer behoort tot een van deze plekken. Iedereen mocht vanaf het Grote Kerkhof een stuk meefietsen met de Roemeniërs en de vrijwilligers van het Duurzaamheidscentrum.

Uitgebreide rondleiding
“In alle vroegte verzamelde er een groep mensen zaterdagochtend bij het centrum”, vertelt het Duurzaamheidscentrum. “Ze ontvingen de route en startten met de fietstocht. Bij Buitenpost in Twello stopte de groep. Hier werd een uitgebreide rondleiding gegeven op het terrein.” Er werden verschillende vragen beantwoord, zoals ‘hoe wordt er op een natuurvriendelijke manier geproduceerd en wat doet Buitenpost verder allemaal?’

Na de rondleiding werd er afscheid genomen van Wouter en Adina. Zij fietsten verder naar Hilversum met als tussenstop Apeldoorn voor SDG-dag. De reis van het duo duurt nog tot en met aankomende woensdag. Op die laatste dag komen ze aan in Utrecht waar de SDG Action Day plaatsvindt.

Route verder uitgestippeld
“Voor de deelnemers van de fietsroute stond de route verder uitgestippeld langs verschillende duurzame initiatieven in de omgeving”, aldus het Duurzaamheidscentrum. “Enthousiaste fietsers kunnen de route ook op een later moment fietsen. De routeboekjes zijn van woensdag tot en met zaterdag tussen 11:00 – 17:00 uur op te halen in het Duurzaamheidscentrum Deventer.

Groepsfoto bij Buitenpost in Twello / Foto: Duurzaamheidscentrum Deventer

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio