Door nieuw model paspoort en ID-kaart tijdelijk geen spoedaanvragen voor reisdocumenten

Leestijd: < 1 minuut

Vanaf woensdag 25 september tot vrijdag 27 september kun je geen spoedaanvragen voor reisdocumenten doen. Dit komt doordat de Rijksoverheid op 30 september een nieuw model van het paspoort en de identiteitskaart introduceert.

In juni introduceerde de RvIG (Rijksdienst voor Identiteitsgegevens) op de beurs Identity Week de nieuwste ID-Kaart model 2024.

Wijzigingen spoedaanvraag
Van 25 tot 27 september kunnen er dus geen spoedaanvragen gedaan worden voor reisdocumenten. Is toch dringend in deze periode? Dan kun je proberen om een noodpaspoort aan te vragen bij de Koninklijke Marechaussee. Op de normale aanvragen is geen hinder, hierop geldt de normale levertijd van 5 werkdagen.

Nieuw model paspoort en ID-kaart
Nog niet alle aanpassingen zijn duidelijk, deze worden aankomende maandag bekendgemaakt tijdens de introductie van de Rijksoverheid. Verwacht wordt dat de foto wordt aangepast en dat de kwaliteit van de biometrische gegevens, zoals de foto in de chip en de vingerafdruk, worden verbeterd. Met de verbeteringen worden het paspoort en de ID-kaart veiliger gemaakt.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio