Frank Kleine Schaars uit Wijhe brengt eerste solo-EP uit: “Nieuw muzikaal hoofdstuk”

Leestijd: < 1 minuut

Al tientallen jaren zingt en speelt hij gitaar in feestacts en coverbands, maar vorige week vrijdag bracht Frank Kleine Schaars uit Wijhe zijn allereerste solo-EP uit: The Hillroad Sessions. Frank was te gast in het Salland1-radioprogramma ‘1 met Benjamin’ om erover te praten: “Ik ben ontzettend blij met het resultaat.”

“Het was een ontzettend leuk proces om mee te maken”, vertelt de Wijhenaar over het maken van de EP. Drie nummers zijn door Frank geschreven en de andere drie zijn covers van muzikale voorbeelden van de singer-songwriter: Travis Meadows, Jason Isbell en Matt Andersen.

Frank legt uit waarom het na 30 jaar tijd was voor een solo-album:

Extra Sallands vleugje
Wat het album nóg meer Sallands maakt, is de plek waar de muziek is opgenomen, gemixt en geremastered; in de Hillroad Records studio van Ruud Tijs in Luttenberg: “Daar komt deels de naam van het album vandaan “, vertelt Frank. Door een opmerking van Ruud is het album er anders uit komen te zien dan wat Frank in eerste instantie in gedachten had:

Persoonlijke teksten
Doordat het album een andere uitwerking heeft gekregen, hebben de nummers volgens Frank een andere laag gekregen. De muziek staat dichtbij de Wijhenaar, waardoor hij het met meer passie kan overbrengen en zijn emotie erin kan uiten. De teksten, zoals van de single ‘Right Here’, zijn dan ook erg persoonlijk:

Release party in Wijhe
Een eerste solo-EP moet natuurlijk gevierd worden. Frank legt uit op welke manier dat gaat gebeuren:

‘Right Here’, de single van de EP ‘The Hillroad Sessions’, is hieronder te beluisteren:

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio