Sallanders worden ‘Fit Like an Eagle’ onder professionele begeleiding: “Ik wil weer fitter worden”

Leestijd: 2 minuten

Uitgedaagd worden om je onder professionele begeleiding klaar te stomen voor een gezondere leefstijl: dat is het doel van Fit Like an Eagle. 17 inwoners uit Deventer, Olst, Zutphen, Schalkhaar, Apeldoorn en Twello doen twaalf weken lang mee aan het programma. Gisteren werd in De Scheg in Deventer het startschot gegeven door Luca Plogmann, keeper van Go Ahead Eagles. De Deventer voetbalclub is net als Salland Zorgverzekeringen, Sportbedrijf Deventer en sportcentrum Fit & Run initiatiefnemer van het programma.

Na twaalf weken is het de bedoeling dat de deelnemers de kracht, kennis en vaardigheden hebben om de gezonde leefstijl voort te zetten. “Fit Like an Eagle is een compleet programma inclusief nulmeting, gezondheidscheck en een sportprogramma bestaat uit groepslessen, fitness en clinics”, laat de zorgverzekeraar weten.

“Fitter worden, zoals vroeger”
Sander Hofland is een van de deelnemers en vertelt: “Ik heb een druk gezinsleven met vier kinderen en mis de tijd om te sporten. Tot vier, vijf jaar geleden liep ik nog halve marathons. Nu ben ik 20 kilo zwaarder en mag ik blij zijn als ik nog vijf kilometer kan rennen. Ik wil gewoon weer fitter worden, zoals ik me vroeger voelde.”

Deelneemster Nina van Tongeren: “Ik heb samen met mijn zus een kapsalon. We werken eigenlijk altijd en als we niet werken, zijn we graag bij Go Ahead Eagles. Sporten komt er dan vaak niet van, dus ik kijk uit naar het programma.”

Tekst gaat verder onder de foto

Nina van Tongeren – Deelneemster Fit Like an Eagle / Foto: Fit Like an Eagle

Hart onder de riem
Luca Plogmann steekt de deelnemers een hart onder de riem: “Ik denk dat het de eerste dagen heel moeilijk kan worden, maar dan moet je gewoon doorgaan. Ik weet zeker dat de deelnemers na een paar dagen over een bepaald punt heenkomen. Bewegen en beter eten zal een meer zeker gevoel en meer energie geven. En zorgen dat je je gelukkiger voelt.”

“Het gaat vandaag en de komende maanden niet alleen om conditie, afvallen en spierkracht, maar juist ook om veerkracht, doorzetten en verminderen van stress. En om het vinden van die gezonde leefstijl die echt bij deze deelnemers past”, vertelt Simone Mensink, directeur Klant Salland Zorgverzekeringen en maatschappelijk partner Fit like an Eagle.

Ongezonde leefstijl neemt toe
“Onderzoek, zoals bijvoorbeeld Regiobeeld Midden-IJssel 2023, wijst uit dat het aantal mensen met ongezonde leefstijl nog altijd toeneemt”, legt Mensink uit. “En dat kan een verhoogd risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, diabetes type 2, risico op kanker, gewrichtsproblemen en chronische stress met zich meebrengen. Voorkomen is dan ook beter dan genezen, maar is niet voor iedereen even makkelijk. Het Fit like an Eagle-programma helpt om op een laagdrempelige manier deze deelnemers alle ruimte te geven om aan een gezondere leefstijl te werken.”

Feestelijke afsluiting
Na twaalf weken sluiten de deelnemers feestelijk af in het Go Ahead Eagles-stadion De Adelaarshorst in Deventer. Na het programma zullen de deelnemers worden begeleid naar het zelfstandig blijven sporten bij een club en het inpassen van nieuwe gezonde(re) leefstijlgewoonten in het dagelijks leven.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio