PEC Zwolle zonder te scoren langs Almere City

Leestijd: 2 minuten

PEC Zwolle heeft zondag uitstekende zaken gedaan om weg te komen van de onderste plaatsen in de Eredivisie. In eigen huis is het duel tegen Almere City FC moeizaam te noemen, maar dankzij een eigen doelpunt van James Lawrence houden de Zwollenaren wel de drie punten (1-0).

De middag had voor PEC Zwolle uitstekend kunnen beginnen. Want al binnen de halve minuut was er een enorme kans voor Younes Namli. De aanvoerder, voor het eerst in de basis, kreeg de bal van Dylan Vente op een presenteerblaadje. De spits had op zijn beurt de bal afgepakt van de treuzelende Almere-keeper Nordin Bakker. Namli had dus kunnen scoren, maar zag zijn poging gekeerd worden op de lijn door verdediger Ricardo Visus van Almere.

Geen droomstart dus en in de eerste helft kwam dat bevrijdende doelpunt er ook niet. PEC was wel bovenliggend en ook het meest dreigend, maar het lukte niet om te scoren. Zo waren er wat kansjes en veel hoekschoppen. En Filip Krastev zag een voorzet op de lat uiteenspatten. Almere kon daar overigens weinig tegenoverstellen. Een rollertje van Thom Haye vanaf een meter of vijfentwintig was een eenvoudige prooi voor Jasper Schendelaar.

De eerste grote kans na rust was voor Thomas Robinet, de man die vorig seizoen het enige doelpunt in Zwolle maakte in de confrontatie tussen beide teams. Ditmaal kwam hij bij een lange bal listig tussen Simon Graves en Schendelaar, maar de doelman redde bekwaam. Het leidde tot een onrustige Zwolse fase. Almere had wat meer de bal en PEC kwam nog maar sporadisch in de buurt van het vijandelijke doel.

PEC Zwolle – Almere City

Belangrijkste wapenfeit was lange tijd een schot van Namli dat over ging. Ook Vente kwam nog een keer in kansrijke positie, maar hij draaide de verkeerde kant op. Iets meer dan tien minuten voor tijd kwam PEC Zwolle dan toch op voorsprong en daar mocht het James Lawrence voor danken. De Almeerse verdediger kreeg de voorzet van Damian van der Haar, bedoeld voor Jamiro Monteiro, tegen zich aan. De bal rolde tergend langzaam langs doelman Bakker: 1-0.

In de slotfase was het vooral scheidsrechter Sander van der Eijk, die aan de bak kon. De leidsman strooide met gele kaarten. Kansen en opwindende momenten waren er amper nog, ook omdat het spel met enige regelmaat stillag. Maar toen Van der Eijk voor het laatste fluitsignaal floot, maakte dat allemaal niets meer uit. De tweede zege van het seizoen is binnen en drie heel belangrijke punten zijn aan boord.

Door: PEC Zwolle