Eerste oplevering Buitengewoonthuiswoningen in Heino

Leestijd: 2 minuten

Op 26 september zijn de eerste vier buitengewoonthuiswoningen opgeleverd aan de Molenwijk in Heino, de andere 16 woningen staan nog in de steigers. Tijdens de feestelijke opening werden de sleutels symbolisch overgedragen aan de nieuwe huurders van de buitengewoonthuiswoningen.

Tijdens de overdracht waren ook de directeur van het aannemersbedrijf, Hans Valk, wethouder Alexander Kreule en de directeur bestuurder van SallandWonen Marijke Kool aanwezig.

Buitengewoonthuiswoningen
Dit soort woningen staan in de Molenwijk, Deze duurzame woonomgeving is een groene wijk met veel natuur, opvang van water en ruimte om te spelen. Heino heeft al zes van dit soort woningen in de Haarstraat. De huizen zijn erg duurzaam doordat deze zijn voorzien van een goede isolatie, kunststofkozijnen met triple-glas, WTW-unit (Warmte Terug Winning), duurzame luchtwarmtepompinstallatie en op alle verdiepingen vloerverwarming. De huizen zijn voor 1 of 2 persoonshuishoudens en ook voor senioren. In totaal worden er vanaf het najaar, 20 Buitengewoonthuiswoningen opgeleverd.

Tekst gaat verder onder de foto

Overdracht buitengewoonthuiswoningen/ Foto: SallandWonen

Doorstroming voor senioren
Er wordt veel nagedacht over de doorstroom van ouderen. Senioren wonen vaak in grote huizen die ongeschikt zijn als er gezondheidsprobleem optreden. In de buitengewoonthuis woningen is hier over nagedacht, zo is het een kleinere eengezinswoning die voor jonge gezinnen maar ook voor senioren geschikt zijn, Er is gemakkelijk een traplift te plaatsen door de breder trappengang. Meer buitengewoonthuiswoningen staan onder meer in Broekland, Olst en Heeten.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio