De Marke scholen Deventer blijven gesloten na dreigmail: “Ik zal iedereen doden zonder genade.”

Leestijd: 2 minuten

In overleg met de politie hebben De Marke scholen in Deventer vanmorgen alle lessen voor vandaag laten vervallen. Dit in verband met een dreigende situatie die is ontstaan na een, aan de school gerichte, mail waarin te lezen was: “Ik zal iedereen doden zonder genade.”

“We hebben besloten om de eerste drie lesuren te laten vervallen”, dat was het bericht wat de ouders en verzorgers in eerste instantie ontvingen van leerlingen van De Marke Noord/Zuid, Het Corberic en de leerlingen van Arkelstein die les hebben op De Marke Zuid. In de loop van de ochtend werd er besloten de gehele dag de lokalen leeg te laten op deze scholen.

Vannacht onderzoek gestart
De politie is vannacht direct gestart met een onderzoek en hebben besloten, in overleg met de gemeente en de schoolleiding, om deze maatregel te treffen. Het dreigement dat werd geuit gaat waarschijnlijk om een dodelijke schietpartij, dat zoemde al snel rond op social media. “Ik zal iedereen doden zonder genade”, staat ondermeer in het bericht te lezen.

Morgen hervatting lesuren
Morgenochtend opent De Marke op alle vier locaties weer haar scholen weer. De lesroosters van De Marke Zuid, De Marke Noord en Leerroute starten vanaf het tweede lesuur, terwijl op Arkelstein het gewone lesrooster zal worden gehandhaafd. Burgemeester Ron König reageerde geschokt: “Ik kan mij goed voorstellen dat ouders/verzorgers, directie en medewerkers geschrokken zijn en er zullen maatregelen worden getroffen voor de veiligheid van leerlingen en mederwerkers.”

Politieonderzoek
Ondertussen zet de politie het onderzoek onverminderd voort. Deze doet een oproep om informatie te delen die kan helpen bij het onderzoek. Informatie kan gedeeld worden via het tipformulier of via 0900-8844. Anoniem melden kan via ‘Meld Misdaad Anoniem’ op 0800-7000 of via het tipformulier op www.meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt waar je anoniem informatie door kan geven.

Tekst gaat verder onder dit blok…

De berichtgeving welke ouders en verzorgers van leerlingen vandaag hebben ontvangen met linksonderin een citaat uit de mail.

Etty Hillesum
De Marke school is onderdeel van het Etty Hillesum Lyceum. Op de Marke volgen leerlingen vmbo basis, kader, mavo en zelfs de havo stromingen. Etty Hillesum heeft vijf scholengroepen in Deventer: Arkelstein, De Boerhaave, Het Stormink, De Marke en het Vlier.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio