Vrijwilligers gezocht bij de brandweer: ‘Jouw extra uitdaging in de buurt’

Leestijd: < 1 minuut

Brandweer IJsselland zoekt naar nieuwe vrijwilligers op verschillende kazernes, ook in Salland. Ben jij op zoek naar een uitdaging en iets wat binnen jouw baan past? Dan is vrijwilliger bij de brandweer misschien iets voor jou.

Met de slogan “jouw extra uitdaging in de buurt” start Veiligheidsregio IJsselland hun campagne om meer nieuwe vrijwilligers te werven, solliciteren kan de hele maand oktober.

Werken als vrijwilliger
Als vrijwilliger bij de Brandweer doe je veelzijdig werk en ben je altijd inzetbaar, het werk is buiten je baan goed te combineren. Haarstyliste Steffie uit Luttenberg is Vrijwilliger bij de Brandweer: “Gewoon doen! Het is haalbaar voor iedereen die erbij wil.”

Verschillende plaatsen
Voor 25 posten in de regio zoekt Brandweer IJsselland ruim 60 vrijwilligers: Balkbrug, Dalfsen, De Krim, Dedemsvaart, Deventer, Diepenveen, Genemuiden, Giethoorn, Hardenberg, Hasselt, Heeten, Heino, IJsselmuiden, Kampen, Luttenberg, Oldemarkt, Olst, Ommen, Raalte, Steenwijk, Vollenhove, Welsum, Wesepe, Wijhe en Zwartsluis.

Informatieavonden
De veiligheidsregio IJsselland heeft speciale informatieavonden georganiseerd voor belangstellenden en twijfelaars: 22 oktober in de kazerne van Zwartsluis, 23 oktober in de kazerne van Raalte en 24 oktober in de kazerne van Ommen. Bij deze avonden wordt je bijgepraat over alles wat het Brandweer vak zo mooi maakt, van een opleiding tot oefenavonden en van daadwerkelijk uitrukken tot aan de combinatie met jouw baan, thuis en zorgtaken. Alle drie de avonden starten om 19:30 uur, aanmelden is niet verplicht.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio