Scholen in Deventer weer open na dreiging dodelijke schietpartij

Leestijd: < 1 minuut

Alle locaties van het Etty Hillesum Lyceum zijn vanochtend weer geopend. Gisteren sloten vier scholen in Deventer de deuren nadat er online bedreigingen waren binnengekomen van een dodelijke schietpartij. De persoon die de mail stuurde, beweerde al maanden bezig te zijn met het plannen van een schietpartij.

De bedreigingen waren eerst gericht aan De Marke Noord en Zuid. Later op de dag stuurden zogenoemde copycats, personen die iemand anders nadoen, dreigingen naar Het Vlier en De Boerhaave. In overleg met politie, justitie, gemeente en de school is besloten dat de scholen vandaag weer open konden gaan. Voor de veiligheid van leerlingen en medewerkers worden er zowel zichtbare als onzichtbare maatregelen genomen.

Dreigberichten bekend bij politie
De politie laat weten dat alle dreigberichten bekend zijn en er zorgvuldig en adequaat onderzoek naar wordt gedaan. “Het verspreiden van dit soort berichten is strafbaar. De gevolgen van zo’n verdenking zijn vaak niet mis. Jongeren hebben dit niet altijd voldoende voor ogen. We vragen ouders om hierover met hun kind in gesprek te gaan.”

Burgemeester Ron König noemt de bedreigingen “ernstig, zorgelijk en verwerpelijk”.

Mentoruur over de situatie
Oost meldt dat de eerste les vanmorgen op school een mentoruur was, waarin met de leerlingen gesproken werd over hoe zij zich voelen na deze situatie en over de strafbaarheid van online dreigementen. De medewerkers van de school werden daar voorafgaand eerst verder over bijgepraat.

De politie doet een oproep om informatie te delen die kan helpen bij het onderzoek.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio