Voor het eerst in Nederland: AB Salland speelt competitie met rolstoelteam

Leestijd: 2 minuten

Afgelopen weekend heeft AB (Aangepast Badminton) Salland voor een competitie gespeeld met een compleet rolstoelteam. Dit is de eerste keer dat dit in Nederland heeft plaatsgevonden. Het team speelde tegen EN Blok uit Ommen. Het badminton heeft paar andere regels voor spelers in de rolstoel, maar makkelijker is het zeker niet.

Het rolstoelteam bestaat uit: Saskia Veenhuis (uit Raalte), Patty Groenveld (uit Hasselt), Jan Stempher (Raalte), Jessica Braakman (Den Ham), Maaike Baarslag (Raalte) en Mike Wigink (Raalte, opgegroeid Heeten).

Eerste competitie
AB Salland heeft afgelopen zaterdag met 6-2 verloren van het team uit Ommen. De spelers gaven aan dat zij de wedstrijd als uitdagend en leuk hebben ervaren. De vrouwen hebben hun enkelspel gewonnen. Er zijn meerdere games gespeeld, AB Salland had niet verwacht dat ze zo competitief konden zijn.

Wedstrijd AB Salland/ Foto: SportService Zwolle/ AB Salland

Uitdaging van badminton in een rolstoel
Het bereik in een rolstoel is een stuk kleiner dan bij een lopende speler. De spelers moeten maximale kracht leveren om naar voren en achteren te bewegen, om dan ontspanning in de slagen te zien vinden is erg uitdagend. De regels zijn iets anders voor een speler in een rolstoel: voor de lopende speler is het enorm wennen om over de blauwe servicelijn te slaan tijdens de rally. Je kunt dus niet kort over het net, want dan is het uit. Om perfect te slaan is dan erg lastig, ook al lig je horizontaal in de rolstoel.

Wedstrijd AB Salland/ Foto: SportService Zwolle/ AB Salland

Doel van de competitie
Het doel van AB Salland is om het gebied van inclusie en normalisatie te doorbreken, zoals maatschappelijke drempels en sportculturen. Om mee te kunnen spelen in de maatschappij in Nederland en Raalte is nu nog erg lastig. Het team wil laten zien dat met en zonder beperking spelen prima samen kan gaan. AB Salland hoopt ooit een toegankelijke plek te mogen hebben om te trainen, wedstrijden te spelen en iemand klaar te kunnen stomen voor de Paralympische Spelen.

Wedstrijd AB Salland/ Foto: SportService Zwolle/ AB Salland

Volgende wedstrijd
Het rolstoelteam speelt aanstaande vrijdag 4 oktober hun tweede wedstrijd. Deze wordt gespeeld tegen Kwiek Badminton uit Raalte. De wedstrijd start om 19.30 uur. Iedereen is welkom bij de wedstrijd om de fanatieke spelers van AB Salland in actie te zien.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio