Artsen delen kennis met publiek tijdens DZ on Stage: “Voor herhaling vatbaar”

Leestijd: < 1 minuut

Gisteren vond de eerste editie van ‘DZ on Stage’ plaats, georganiseerd door het Deventer Ziekenhuis. Ruim 200 mensen kwamen naar theaterzaal MIMIK voor de interactieve avond, waar inzicht werd gegeven in de overgang en hartgezondheid bij vrouwen. “Ik zou wensen dat elke vrouw van boven de 45 jaar dit verhaal kon horen”, aldus een bezoeker.

Gynaecoloog Annechien Bouman en cardioloog Wouter Jansen Klomp gaven vanuit hun eigen expertise, in combinatie met persoonlijke verhalen, heldere en praktische inzichten. De opzet was laagdrempelig, waardoor bezoekers de medische informatie op een toegankelijke manier konden ontvangen.

Verbinding met het publiek
Sabine Uitslag was dagvoorzitter en begeleidde de avond. Aanwezigen konden vragen stellen, ervaringen delen en in gesprek gaan met de sprekers. Ook waren er twee patiënten die hun verhaal deelden op het podium. Volgens het Deventer Ziekenhuis zorgde dit voor verbinding met het publiek.

Kennis delen en zorg toegankelijk maken
Na afloop reageerden bezoekers positief op de avond: “Het was een positieve ervaring en zeker voor herhaling vatbaar”, klonk een van de reacties. Het Deventer Ziekenhuis is van plan om in de toekomst meer avonden als ‘DZ on Stage’ te organiseren. Hubertien Huurman, manager Marketing en Communicatie, vertelt: “We zijn een topklinisch ziekenhuis en willen graag onze kennis delen en de zorg toegankelijk maken voor iedereen. Dat hoeft zich niet te beperken tot binnen de ziekenhuismuren.”

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio