Met het optakelen van de kop is de Wesepermolen bijna bedrijfsklaar

Leestijd: 2 minuten

In 1837 werd in Wesepe een molen gebouwd die diende als korenmolen. In de nacht van 11 april 1945 werd de molen, op last van de Duitse bezetter, in brand gestoken. Sinds 2020 werd gebouwd aan een nieuwe molen, deze zal gaan dienen als energiemolen. Vandaag wordt de molenkop opgetakeld, de één á laatste fase voor de ingebruikname.

Op vrijdagochtend zal de molen in Wesepe voor het grootste deel weer in ere hersteld worden. Maanden is er gewerkt aan de kop van de molen en het plaatsen daarvan is al enkele keren uitgesteld.

Optakelen
Vanaf 10:00 uur is men bezig met het minitieus optakelen van de zware molenkop. In die kop zit namelijk de generator van de toekomstige energiemolen. Als de kop eenmaal geplaatst is op de molen aan de Bokkelerweg, is het afhangen van de wieken de laatste klus waarna de energiemolen in bedrijf kan worden genomen. Naar verwachting zal dan nog voor het einde van dit jaar zijn.

Reportage
Later vandaag zal jouw streekzender een video-reportage tonen van het werk aan de Weseper-molen. Blijf onze site in de gaten houden vandaag!

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Erik van Luttikhuizen
HOOFDREDACTEUR

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio