Cursus ‘Reizen met het openbaar vervoer’

Leestijd: < 1 minuut

De organisatie ‘Ervaar het OV’ geeft eind oktober en begin november in Raalte een cursus voor 55 plussers over hoe je kunt reizen met het openbaar vervoer. Er wordt opgemerkt dat vooral ouderen moeite krijgen om met het OV te reizen, tijdens de cursus wordt er uitleg gegeven door OV-ambassadeurs en zijn er proefreisjes.

Een OV-ambassadeur helpt en geeft mensen uitleg over het reizen met het OV, zoals: Informatie lezen over reistijden, in en uitchecken en het gebruik van de OV chipkaart.

Cursus
De cursus is bedoeld voor wie moeite heeft met het reizen en voor mensen die lang niet met het OV hebben gereisd, maar het wel graag zou willen. In drie bijeenkomsten worden de 55-plussers wegwijs gemaakt in het reizen met het openbaar vervoer. Van het aanschaffen van een vervoersbewijs tot het plannen van een reis. “Wat een gezellige middagen. Ik kijk uit naar het proefreisje. Dan ga ik oefenen met de automaten op het station, het gebruiken van de routeplanner en de samenreiskorting op de OV-chipkaart zetten”, aldus de 74 jarige Lea.

Proefreisjes
Bij de laatste bijeenkomst wordt de theorie in praktijk gebracht, door een stukje met de bus en trein te reizen. Tijdens de reis komen de mensen er achter hoe gemakkelijk het is. Ook hier zijn weer vragen te stellen aan de OV-ambassadeurs. Door zo’n soort reis krijgen mensen meer vertrouwen in hun zelf en durven daardoor sneller zelf op pad te gaan.

Aanmelden
De cursussen zijn op dinsdag 29 oktober en op dinsdag 5 en 12 november in de Bibliotheek van Raalte. Alle drie de cursussen zijn van 14:00 uur tot 16:00 uur. De theoriecursussen zijn gratis, maar voor het proefreisje worden wel de reiskosten gevraagd.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio