Gebakjesactie in Raalte: Een moment van aandacht voor iedereen

Leestijd: 2 minuten

Op 2 oktober stond Raalte in het teken van de jaarlijkse gebakjesactie, georganiseerd door Stichting Evenmens. Het was ‘de Week van de Ontmoeting’, reden voor de stichting om deze gebakjesactie op te zetten. Ze wilden inwoners samen brengen en laten genieten van een moment van echte aandacht onder het genot van een kopje koffie of thee en een gratis gebakje.

Deelnemers konden gratis gebakjes ophalen bij verschillende locaties in de gemeente Raalte. Met het gebakje onder de arm gingen de deelnemers op bezoek bij hun buurman of buurvrouw, bij een oude bekende of een verre kennis. Deze persoon kon wel wat extra aandacht gebruiken, reden voor de bijna 150 deelnemers om mee te doen aan de actie.

Stichting Evenmens zet zich in om mensen te ondersteunen, vragen te beantwoorden en praktische hulp te bieden aan mantelzorgers.

Luisterend oor
Stichting Evenmens heeft gehoor gegeven aan de vraag om aandacht te geven aan mensen die behoefte hebben aan een luisterend oor en persoonlijk contact. Door de actie krijgen mensen de kans om even in het zonnetje gezet te worden. Samen zorgde de stichting ervoor dat veel mensen in de gemeente Raalte zich gewaardeerd en verbonden voelden, precies wat de Week van de Ontmoeting voor ogen had.

Vaak alleen
Wethouder Gerria Toeter bracht een bezoek aan de heer Jonkman uit Raalte. Mede door zijn leeftijd, heeft hij een klein netwerk waardoor hij vaak alleen zit. de oudere man genoot zichtbaar van het gebakje en was heel blij met haar bezoek.

Groot succes
Dankzij de inzet van vele vrijwilligers werd deze gebakjesactie een groot succes. “Wat een prachtige actie en een mooi gebaar van jullie. Ik moet jullie bedanken namens de mevrouw waar ik geweest ben en we hebben heerlijk samen gesmuld van het gebak!” aldus één van de deelnemers. Een andere reactie: “Ik ben bij mijn buurvrouw geweest en ik had haar niet beter kunnen verrassen. Ze zat in een dip, maar door deze actie kon ik haar weer opvrolijken. Ze heeft het enorm gewaardeerd.”

De gebakjesactie laat zien hoe belangrijk en eenvoudig het kan zijn om iemand een goed gevoel te geven met een beetje tijd en aandacht. En natuurlijk met een lekker gebakje.

Tip ons:
Heb jij nieuws uit Salland en wil je ons daarvan op de hoogte brengen?
Mail ons via redactie@salland1.nl

Als je toch bezig bent!

Volg jij Salland1 al?

812FansLike
1,499VolgersVolg
2,074VolgersVolg
3,500AbonneesAbonneer
× App de radiostudio